FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki HNK - najavljena premijera "Tri mušketira"

Autor: dsil
SPLIT, 21. listopada 2013. (Hina) - Predstava "Tri mušketira", glazbeni triler po tekstu Alexandrea Dumasa, premijerno će biti izveden na sceni riječkoga HNK Ivana pl. Zajca 26. listopada, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Redatelj predstave je gost iz Srbije kojemu je to prvi redateljski angažman u Hrvatskoj Kokan Mladenović, koji je rekao kako vjeruje da će se predstavom na suvremen način ispričati klasična priča o moći, vlasti i odnosu među ljudima. Ocijenio je da je riječki HNK jedna od rijetkih nacionalnih kazališnih kuća koja izražava stajalište prema društvu i pokazuje društvenu odgovornost.

Ravnatelj Drame HNK Damir Orlić rekao je da je to djelo na prvi pogled romantičarsko-avanturistički roman, ali da u sebi krije veliku aktualnost jer govori o odnosu pojedinaca i društva te vlasti prema pojedincima.

Želim vidjeti je li se išta promijenilo u proteklih 400 godina, dodao je Orlić.

U predstavi nastupaju Igor Kovač, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić i Alex Đaković u ulogama D'Artagnana i mušketira te Damir Orlić, Mladen Vujčić, Tanja Smoje, Nika Mišković i drugi.

Skladateljica je Irena Popovića, a autor tekstova za songove Predrag Lucić.

Kokan Mladenović, osim što je redatelj, i autor je dramatizacije. Dramaturginja je Magdalena Lupi Alvir, scenografkinja Marija Kalabić, a kostime je osmislila Tatjana Radišić.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙