FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žarko Latković novi predsjednik karlovačkog SDP-a

Autor: vhor
KARLOVAC, 21. listopada 2013. (Hina) - Karlovački SDP ubuduće će biti otvoreniji prema građanima u donošenju ključnih odluka kako bi se u gradu stvorila alternativa postojećem stanju, poručio je danas predsjednik SDP-ove karlovačke Gradske organizacije Žarko Latković, u svom prvom obraćanju nakon što je sinoć izabran na tu dužnost na unutarstranačkim izborima.

Latković je na konferenciji za novinare kazao i kako u gradskoj politici, koju vodi HDZ, vidi mnoštvo dobrih ideja, ali i ocijenio da gradonačelniku Damiru Jeliću nedostaju kompetentniji suradnici.

"Jednostavno suradnici gradonačelnika nisu dovoljno kompetentni da bi mogli voditi ovaj grad. Mislim da tu mora doći do korjenitih promjena. Uvjeren sam da će tu i naši vijećnici u Gradskom vijeću imati značajnu ulogu u širenju ideje građana prema gradskoj vlasti. Moj je stav da moramo prihvatiti svaki dobar program, makar bio od naših političkih suparnika. Ne smijemo samo kritizirati i napadati, već prihvaćati dobro i biti jaka konstruktivna oporba", istaknuo je.

Novinare je zanimalo i kako će se kao šef gradske oporbe suprostaviti svom šefu na poslu, gradonačelniku Jeliću, s obzirom da kao inženjer prometa već deset godina radi u gradskoj upravi. Pitali su ga i je li uzeo dan godišnjeg odmora kako bi održao ovu 'presicu'.

Latković je odgovorio kako se novinarima obraća tijekom polusatne dnevne pauze, naglasivši da je i do sada, kao sindikalni povjerenik, pokazao da se mogao suprotstavljati gradonačelniku kada je to trebalo. Mogu odvojiti posao od politike i odraditi sve što odraditi treba, poručio je.

Latkovićevi protukandidati u jučerašnjim izborima za predsjednika karlovačkog SDP-a bili su Boris Ožanić i Žarko Vukobrat, za koje je rekao da su mu čestitali na pobjedi, te od njih očekuje suradnju i zajedništvo.

SDP-ov saborski zastupnik Josip Benčić izjavio je Hini da se nije natjecao za još jedan mandat na čelu Gradske organizacije zbog poraza na svibanjskim lokalnim izborima. No, napomenuo je, pod njegovim je vodstvom u protekle četiri godine karlovački SDP udvostručio broj članova i povećao broj mjesnih odbora s osam na 18, a u Karlovcu je SDP pobjeđivao HDZ i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima.

U roku od tri tjedna održat će se stranačka konvencija na kojoj će se izabrati potpredsjednici i članovi Predsjedništva te gradske organizacije, a 3. studenoga bit će i izbori za predsjednika Županijske organizacije.

(Hina) xvhor ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙