FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smijenjen gradonačelnik Nankinga zbog korupcije

Autor: sbak
PEKING, 19. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Kineske vlasti smijenile su gradonačelnika Nankinga Ji Jianya, javila je agencija Xinhua u subotu, dva dana nakon što je objavljeno da je otvorena istraga o njemu zbog ozbiljnog kršenja zakona.

Ji "je smijenjen zbog sumnje u teško kršenje discipline", prenosi agencija, koristeći termin kojim vlada u Pekingu opisuje korupciju.

U četvrtak je list Renmin Ribao na svojoj internetskoj stranici objavio da je Ji pod istragom zbog "ekonomskih problema", što je još jedan eufemizam koji se u Kini koristi za korupciju. Mediji javljaju da se sumnja na pronevjeru nekih 20 milijuna juana (3,3 milijuna američkih dolara).

Kineski predsjednik Xi Jinping, koji je dužnost preuzeo u ožujku, nazvao je korupciju prijetnjom opstanku vladajuće komunističke partije i obećao da će se boriti i protiv moćnih "tigrova" i "muha" koje sudjeluju u toj kriminalnoj djelatnosti.

U kampanji protiv korupcije dosad je uhićeno nekoliko visokih dužnosnika, među kojima i čelnici kineksog naftnog diva PetroChine

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙