FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote, 19. listopada do ponedjeljka, 21. listopada

Autor: bcav
ZAGREB, 18. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 19. listopada do ponedjeljka 21. listopada.

SUBOTA, 19. LISTOPADA

-------------------------------

RIM - Nastavljaju se prosvjedi i štrajkovi talijanskih radnika protiv državnog proračuna koji predlaže vlada premijera Enrica Lette. Akcije koje organizira ljevičarski sindikat Cobas mogle bi na iskušenje staviti jedinstvo Lettine nestabilne lijevo-desne koalicije samo nekoliko tjedana pošto je preživjela glasovanje o povjerenju u parlamentu. Uz radničke prosvjede najavljeni su i marševi krajnje ljevice i anarhista. Proračun za 2014. koji je predstavljen u utorak središnja je točka prosvjeda. Sindikati se žale na zamrzavanje plaća u javnim službama i nedovoljno porezno rasterećenje radnika.

NEDJELJA, 20. LISTOPADA

----------------------------------

PODGORICA - U Podgorici će se održati prvi Gay Pride. Prema policiji, koja je odobrila održavanje manifestacije, osiguravat će je oko 2.000 policajaca. Prva parada ponosa održana je u srpnju u Budvi i obilježili su je žestoki sukobi policije i protivnika pridea.

LUXEMBOURG - Parlamentarni izbori u Luksemburgu.

PONEDJELJAK, 21. LISTOPADA

---------------------------------------

LUXEMBOURG - Europski ministri vanjskih poslova sastat će se na sjednici Vijeća za vanjske poslove EU-a. Na sastanku, na kojem će biti i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, raspravljat će se o istočnom partnerstvu, južnom susjedstvu i Mianmaru pa će gošća skupa biti Aung Sun Suu Kyi, tamošnja oporbena čelnica i dobitnica Nobelove nagrade za mir.

PEKING - Ruski premijer Dmitrij Medvedev u posjetu Kini (do 23. listopada).

(Hina) xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙