FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama predlaže Jeha Johnsona za ministra domovinske sigurnosti

Autor: brad
WASHINGTON, 18. listopada 2013. (Hina/Reuters/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama predložit će u petak odvjetnika Jeha Johnsona za sljedećeg ministra koji će voditi ministarstvo domovinske sigurnosti, kazao je u četvrtak dužnosnik Bijele kuće.

Johnson, koji je bio glavni pravni savjetnik u ministarstvu obrane tijekom prvog Obamina mandata, naslijedit će na dužnosti Janet Napolitano, koja je odstupila ranije ove godine.

"On je jedan od najviše kvalificiranih i uvažavanih stručnjaka za nacionalnu sigurnost, koji je radio kao odvjetnik najveće vladine agencije na svijetu", kazao je neimenovani dužnosnik o Johnsonu.

"Savjetujući predsjednika i dva ministra obrane, on je bio u središtu razvoja nekih od najosjetljivijih i najvažnijih politika i strategija nacionalne sigurnosti tijekom prvog predsjedničkog mandata", dodaje dužnosnik.

Američko ministarstvo domovinske sigurnosti ustanovljeno je nakon terorističkog napada na SAD 11. rujna 2001. godine. To ministarstvo igra odlučujuću ulogu u nadzoru sigurnosti granica i zaštiti zemlje od terorističkih napada. Također je zaduženo za suočavanje s nacionalnim prirodnim katastrofama poput onih izazvanih uraganima, tornadima ili velikim požarima.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙