FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treća sezona projekta Vrtim zdravi film

Autor: adrp
ZAGREB, 17. listopada 2013. (Hina) - Stručnim skupom profesora tjelesne i zdravstvene kulture iz 43 osnovne škole iz cijele Hrvatske danas je započela nova sezona projekta Vrtim zdravi film.

Projekt, koji za cilj ima educirati osnovnoškolce o važnosti pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnošću, ove će školske godine obuhvatit više od 2.600 učenika sedmih razreda, iz po dvije škole svake županije u Hrvatskoj te Grada Zagreba.

"Svake godine interes škola za sudjelovanje u projektu je sve veći. Drago nam je da ravnatelji i profesori tjelesne i zdravstvene kulture shvaćaju važnost svoje uloge u formiranju zdravih stavova djece od najranije dobi" izjavio je Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza.

Vrtim zdravi film dio je globalne inicijative kojom je do sad obuhvaćeno više od 15,5 milijuna djece iz 65 zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj je 2013. u njega bilo uključeno sedam škola iz sedam gradova sa 550 djeca, da bi u 2012. godini u projektu sudjelovalo 1900 učenika iz po jedne škola iz svake županije, dok se ove godine planira akcija u 46 škola sa 2.600 učenika.

Projektu Vrtim zdravi film potporu su dali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Agencija za odgoj i obrazovanje, a provodi se u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom.

Sportski ambasadori projekta ove su godine naš proslavljeni plivač Gordan Kožulj i skijašica Nika Fleiss te mlade nade hrvatske košarke Dario Šarić i Marko Arapović.

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙