FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 17. listopada

Autor: mtau
ZAGREB, 17. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 17. listopada:

BEOGRAD - Drugog dana službenog posjeta Srbiji, predsjednik Ivo Josipović će zajedno sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem razgovarati s gospodarstvenicima o jačanju ekonomske suradnje između dviju zemalja. U gospodarskom izaslanstvu hrvatskog predsjednika su vodeći ljudi najvećih hrvatskih tvrtki koje posluju u Srbiji te čelnici HGK i Agencije za investicije i konkurentnost. Hrvatski predsjednik posjetit će tijekom dana hrvatsku manjinu u vojvođanskom Tavankutu kod Subotice, gdje će zajedno s Nikolićem nazočiti obilježavanju "Dana hrvatske knjige i riječi" te se sastati s učenicima OŠ Matije Gupca i predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

ZAGREB - Povjerenik EU-a za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Lazslo Andor u službenom posjetu Hrvatskoj. Povjerenik će se sastati s potpredsjednicom vlade Milenkom Opačić te zamjenikom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakšom Puljizom. Glavne teme sastanka bit će Europski socijalni fond kao sredstvo potpore reformama i društvenim inovacijama, njegovo programiranje za novo razdoblje od 2014. do 2020., izazovi politika u okviru strategije EU2020 te izgledi za sljedeći europski semestar. Povjerenik Andor prisustvovat će i sastanku s Gospodarsko-socijalnim vijećem pod predsjedanjem ministra rada Miranda Mrsića.

BERLIN - Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy sastaje se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

WASHINGTON - U ponoć po mjesnom vremenu, odnosno u šest ujutro po srednjoeuropskom, istječe rok za dogovor o rješavanju američke proračunske krize. Ne postignu li demokrati i republikanci dogovor o podizanju granice zaduživanja američka administracija više neće moći podmirivati svoje obaveze.

Dežurni urednici:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Ivo Lovrić

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Renata Tomašević

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙