FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici Zadra i Zadarske županije neće na skupštinu Zračne luke Zadar

Autor: barn
ZADAR/ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Na za sutra najavljenu skupštinu Zračne luke Zadar, koja će se održati u Zagrebu, neće se odazvati predstavnici grada Zadra i Zadarske županije jer se protive smjeni direktorice zadarske zračne luke Katice Pupić Bakrač, potvrdili su danas iz grada i županije.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture najavili su da će zbog velikog zanimanja medija i javnosti o skupštini Zračne luke Zadar izvijestiti priopćenjem.

Na dnevnom redu skupštine je, uz smjenu aktualne direktorice, i imenovanje vršitelja/ice dužnosti direktora te raspisivanje natječaja za novog direktora.

Već ranije se najavljivalo kako bi na skupštini direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač bila smijenjena s tog mjesta, a sporna je njena isplata bonusa od 195 tisuća kuna za uspješno prošlogodišnje poslovanje zračne luke.

Naime, dio javnosti i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture smatra da nije smjela uzeti bonus bez obzira na dobar poslovni rezultat zbog opće gospodarske krize, ali i naputka vlade državnim tvrtkama da to ne čine, na što je Pupić Bakrač odgovorila da je odluku o isplati bonusa "jednoglasno donijela skupština Zračne luke Zadar na čelu s resornim ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem i Nadzorni odbor" te da isplatom nije učinila "ništa nezakonito ni nemoralno".

U vlasničkoj strukturi Zračne luke Zadar država, odnosno Vlada ima 55 posto udjela, Zadarska županija i grad Zadar imaju po 20, a općina Zemunik 5 posto.

U gradu Zadru službeno su potvrdili da njihovi predstavnici u Upravi neće ići na skupštinu u Zagreb.

"Grad Zadar je protiv smjene aktualne direktorice, jer držimo da je do sada uspješno obavljala svoj posao uz svesrdnu pomoć Zadarske županije, grada Zadra, niza općina i turističkih zajednica, što je rezultiralo povećanjem prometa iz godine u godinu. Zbog svega navedenog predstavnik grada Zadra neće ići na skupštinu Zračne luke Zadar", navodi se u priopćenju glasnogovornice grada Zadra Marine Mihovilović Pajkin. Iz ureda župana Stipe Zrilića, također je potvrđeno da predstavnik Zadarske županije neće nazočiti Skupštini, a načelnik općine Zemunik Ivica Šarić također je rekao da se protivi smjeni direktorice Katice Pupić Bakrač.

"Do opoziva Uprave Zračne luke Zadar, koju traži resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić sutra neće doći, jer je potrebna dvotrećinska većina", rekao je Šarić.

No, ako smjena ne uspije, Ministarstvo u roku od sedam dana može sazvati novu Skupštinu na kojoj je za smjenu Uprave dovoljna natpolovična većina.

(Hina) xbarn/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙