FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski konzorcij na čelu s INsig2 dobio posao od OLAF-a vrijedan 5 milijuna eura

Autor: tmis
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Hrvatski konzorcij na čelu s informatičkom tvrtkom INsig2 dobio je na međunarodnom natječaju Ureda Europske komisije za borbu protiv korupcije i prijevara (OLAF) posao četverogodišnjeg provođenja edukacije u Hrvatskoj za vođenje digitalnih istraga i digitalnu forenziku, vrijedan pet milijuna eura.

S takvom su se viješću na današnjoj konferenciji za medije pohvalili predstavnici četiri hrvatske tvrtke-članice pobjedničkog konzorcija - INsig2, koja se kao članica regionalne IT Grupe IN2 od osnutka prije deset godina bavi digitalnom forenzikom, te varaždinski Fakultet organizacije i informatike-FOI, IT tvrtka Ventex i T.M.D. Travel, koja će organizirati prijevoz, smještaj i popratna događanja za sudionike koji će doći na tu edukaciju u Hrvatsku.

Riječ je o ukupno 800-900 policajaca i inspektora iz cijele Europe koji bi trebali proći tu edukaciju u četiri godine, a godišnje će ih po 120-150 po izboru OLAF-a iz raznih europskih zemalja dolaziti u Hrvatsku odnosno Opatiju dva puta godišnje po 15 dana. Prvi bi u Hrvatsku prema planu trebali stići već početkom prosinac ove godine.

Njima će posebna specijalizirana predavanja držati 30-ak trenera-stručnjaka ICT-a, digitalne forenzike i svega povezanog s digitalnim tragovima koji mogu biti dokaz digitalnog i drugog kriminala u sudskim vještačenjima i postupcima.

Za INsig2 to je treći veliki međunarodni posao, prva dva su bila vezana za NATO, ali prvi u konzorciju, što po direktoru INsig2 Goranu Oparici i predstavnicima drugih tvrtki pokazuje da hrvatske IT i druge tvrtke mogu biti itekako konkurente na međunarodnom tržištu kad se udruže.

Posao za OLAF je i vredniji jer će to svim uključenim tvrtkama, kako se nadaju, otvoriti i neka druga vrata, za druge poslove u Europi.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙