FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi ustroj upravnih odjela Krapinsko-zagorske županije

Autor: skal
KRAPINA, 15. listopada 2013. (Hina) - Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki predstavili su danas novi ustroj upravnih odjela te županije po kojemu njihov broj ostaje isti, ali razdvajaju se odjeli za predstavničku i izvršnu vlast te neka područja spajaju u jedan odjel radi bolje učinkovitosti, posebice kada su u pitanju fondovi Europske unije.

Novim ustrojem neće se povećati iznos za plaće, rekao je, najavljujući smanjenje plaća zaposlenika u županiji za pet posto te ukidanje 'cipelarina' i usklađivanje putnih troškova. Tako će se uštedjeti oko pola milijuna kuna na godišnjoj razini, a ušteđeni novac uložit će se u izobrazbu i gospodarstvo, rekao je župan Kolar.

Po novom ustroju, Odjel za poslove župana i Županijske skupštine dijeli se na Upravni odjel za Županijsku skupštinu i Ured župana. Jedna od većih promjena jest spajanje poslova gospodarstva, poljoprivrede, prometa, komunalne infrastrukture i EU fondova u jedinstven odjel. Promjene u tom dijelu opravdavaju se činjenicom da je takav odjel nužan jer se svi županijski natječaji raspisuju upravo iz tih odjela, a priprema projekata za prijavu EU fondovima također kreće iz tih područja. Ujedinjavanjem tih područja olakšat će se komunikacija i koordinacija aktivnosti, kažu u županiji.

Javna nabava izdvojena je iz Upravnog odjela za opće poslove i po novom ustroju pripada Upravnom odjelu za financije i proračun. Ostali odjeli ostaju, a županija će nakon svih promjena imati jednak broj odjela - osam.

Predstavljajući novi ustroj, župan Kolar istaknuo je da se analizom stanja u upravnim odjelima zaključilo da je potreban drukčiji ustroj kako bi službe bile brže i učinkovitije te kako bi odgovorile novim izazovima nakon ulaska u Europsku uniju.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙