Iz Francka ističu da krumpir otkupljuju isključivo od hrvatskih proizvođača, podsjećajući kako je Franck tržišni lider u proizvodnji i prodaji čipsa na hrvatskom tržištu na kojem drži 34 posto tržišta čipsa.
Direktor Franckove tvornice čipsa u Hercegovcu Damir Lujanac napominje kako je Franck najveći otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj i sve svoje potrebe za krumpirom zadovoljava na domaćem tržištu.
Suradnja s domaćim proizvođačima krumpira traje još od 1977., a kako bi osigurali najbolju kvalitetu čipsa kroz 25 godina suradnje s kooperantima isprobali su više od 200 sorti krumpira i na kraju odabrali četiri sorte, koje su se pokazale najbolje za proizvodnju čipsa, kazao je Lujanac dodajući kako se među njima posebno ističe sorta Lady Claire.
U sastavu tvornice je skladište u kojemu je od prijema sirovine nadalje sve prilagođeno kako bi se krumpir mogao čuvati 10 do 11 mjeseci bez kvarenja.
Iz Francka navode kako od svojih kooperanata otkupljuju i druge poljoprivredne kulture - kukuruz kokičar te cikoriju, a u planu su i dodatna proširenja suradnje.