FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP u boksu: Uvjerljiva pobjeda Marka Čalića

Autor: adrp
ALMATI/ZAGREB, 14. listopada 2013. (Hina) - Hrvatski boksač Marko Čalić pobijedio je u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu, koje se 13. do 27. listopada održava u Kazahstanu, Australca Jasona Whateleyja sa 3-0.

Naš prvi predstavnik koji je nastupio na ovogodišnjem SP dominirao tijekom čitavog susreta u kategoriji do 91 kg pa su mu suci dodijelili pobjedu na bodove od 30-27, s time da je Čalić u prvoj rundi prisilio suca u ringu na odbrojavanje Australcu.

"Prvi meč je uvijek najteži, dok se malo ne uboksam. Whateley je bio dobar, išao je naprijed. Bilo je teže boksati dok se ne priviknem na vremensku razliku pa sam se i tu malo istrošio ali je na kraju sve ispalo dobro", rekao je nakon meča član BK Pula Marko Čalić.

Njegov sljedeći protivnik bit će peti nositelj Kinez Xuanxuan Wang, koji je u prvom kolu bio slobodan, a koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu osvojio brončano odličje.

Čalić i Wang sastat će se 18. listopada, a sljedeći naš reprezentativac, koji će već sutra izići u ring, bit će mladi Delničanin Matteo Komadina koji će u kategoriji do 60 kg odmjeriti snage s njemačkim borcem Robertom Harutyunyanom.

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙