FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 10. listopada

Autor: dger
ZAGREB, 9. listopada 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za četvrtak, 10. listopada:

ZAGREB - Koncepciju hrvatskog nastupa na 14. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji na konferenciji za novinare predstavit će izbornica Karin Šerman (12 sati, velika dvorana Ministarstva kulture, Runjaninova 2). Osim izbornice o koncepciji nastupa na izložbi koja će se održati od 7. lipnja do 23. studenoga 2014., govorit će zamjenik ministrice Berislav Šipuš i voditelj autorskog tima Andrej Uchytil. Članovi autorskog tima su i Zrinka Barišić Marenić, Melita Čavlović, Igor Ekštajn, Nataša Jakšić, Mojca Smode Cvitanović i Marina Smokvina.

ZAGREB - Svečana proslava Dana Hrvatskog državnog arhiva (10 sati, Marulićev trg 21). Tom će se prigodom obilježiti i stogodišnjica izgradnje zgrade Kr. sveučilišne biblioteke i Kr. zemaljskog arhiva povodom koje će se održati i stručno-znanstveni skup, bit će otvorena i prigodna izložba posvećena obnovi zgrade, a nazočnima će se obratiti i ravnateljica HDA Vlatka Lemić.

VARAŽDIN - Otvorenje izložbe "Vjera, ufanje, ljubav" Gradskoga muzeja Varaždin koja obuhvaća građu iz fundusa četiriju odjela toga muzeja - Kulturnopovijesnoga, Etnografskoga, Povijesnoga te Galerije starih i novih majstora (19 sati, Palača Herzer, Franjevački trg 6). Poveznica građe izdvojene za ovu izložbu je duhovni aspekt u temama umjetničkih i uporabnih predmeta, nastalih u različitim sredinama i razdobljima.

STOCKHOLM - Švedska akademija objavit će ime dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙