FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štimac: Znam za Januzaja, ali o tome se brinu drugi

Autor: imli
ZAGREB, 8. listopada 2013. (Hina) - Iako u petak hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka važna utakmica protiv Belgije u kvalifikacijama za SP 2014, novinare je zanimalo što izbornik Igor Štimac zna o slučaju 18-godišnjeg krilnog napadača Manchester Uniteda Adnana Januzaja, koji bi navodno mogao zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.

"Znam za njega, ali sa nikim nisam razgovarao o njemu, niti sam znao da on ima ikakve poveznice sa Hrvatskom. O tom se brinu drugi", rekao je Štimac u utorak na konferenciji za novinare.

U prošlom kolu nogometnog prvenstva Engleske Januzaj je sa dva gola donio pobjedu Manchester Unitedu protiv Sunderlanda. Odmah se u hrvatskim medijima pojavila informacija kako Januzajeva majka ima hrvatske korijene, te da bi ga se moglo nagovoriti da igra za Hrvatsku. Direktor hrvatskih nogometnih reprezentacija Zorislav Srebrić prije dva dana izjavio je za hrvatske medije kako u HNS-u "rade na tome, te da bi moglo biti nešto".

Januzaj je rođen u Bruxellesu, a roditelji su mu podrijetlom sa Kosova. Trener Manchester Uniteda David Moyes izjavio je kako Januzaj može birati za koga će igrati, da ga je Belgija zvala u nekoliko navrata, a da ga žele i Albanija, Hrvatska te Engleska.

(Hina) ximl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙