FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

'Frajlama' priznanje Zdenko Runjić

Autor: dduk
ZAGREB, 7. listopada 2013. (Hina) - Ženski vokalni kvartet 'The Frajle' iz Novog Sada, dobitnik je priznanja Zdenko Runjić na Runjićevim večerima koje su pred punim gledalištem večeras održane u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Devete Runjićeve večeri bile su posvećene nepoznatim i manje poznatim Runjićevim skladbama koje su izvodili mladi pjevači iz regije, među kojima Marko Tolja, Bojana Stamenov, Matija Cvek, Iva Ajduković, The Frajle, Carla Belovari, Yness Huskić i drugi.

Pjevači su izveli 26 Runjićevih pjesama među kojima "Majko da li znaš", "Anđele moj", "Lučija", "Oluja", "Ne žuri djevojčice", "Kapetane moj", "Nina nana" itd.

Pjesmu "Što učinila si ti" zajedno s drugim izvođačima otpjevao je Oliver Dragojević, podigavši publiku na noge.

Izvođenje skladbi na klaviru je pratio Alan Bjelinski.

Gost na Runjićevim večerima bio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je novinarima rekao da su večer i koncert bili sjajni.

Upitan sviđaju li mu se više originalne izvedbe pjesama Zdenka Runjića, Josipović je odgovorio da originali imaju svoje čari, no da novi pristup izvođenja pjesama ima drugačiji pogled na Runjićeve skladbe.

Zdenko Runjić (1942 - 2004), jedan od najvećih hrvatski skladatelja zabavne glazbe 20 stoljeća.

Njegove pjesme izvodili su eminentni izvođači kao što su Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Mišo Kovač, Josipa Lisac, Ibrica Jusić, Meri Cetinić, Jasna Zlokić i drugi. Najplodniju suradnju ostvario je s Oliverom Dragojevićem za kojega je napisao nešto manje od 200 pjesama, dok ih je ukupno napisao oko 700.

(Hina) xzj yxuk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙