FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 6. listopada

Autor: agrb
ZAGREB, 5. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska za nedjelju, 6. listopada.

SEGET/MARINA/SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović bit će na otvorenju Vjetroparka Jelinak na predjelu Blizna-Bristvica, a predviđeno je i njegovo obraćanje (11 sati). Nakon toga Josipović će u Splitu nazočiti obilježavanju 22. obljetnice osnivanja Divizijuna pomorskih i kopnenih diverzanata HRM-a (15,45 sati, Vojno-pomorska baza Lora, predstavnici medija trebaju doći do 15,15 sati). Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike.

MARIJA BISTRICA - U nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici održat će se 21. vojno-redarstveno hodočašće, kojemu će se, uz vojnike i policajce, pridružiti hrvatski branitelji. Očekuje se dolazak oko dvije tisuće vojnika, 1500 branitelja i oko 500 policajaca. Koncelebriranu svetu misu predvodit će mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit (11 do 12,30 sati, Crkva na otvorenom bl. Alojzija Stepinca). Križni put počinje u 15 sati, a nagovor na križnom putu izreći će vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić.

Okupljanje hodočasnika je od 7 sati ispred hotela "Bluesun hotel Kaj", a postrojavanje hodočasnika MORH-a i MUP-a bit će u 9 sati. Pola sata kasnije uslijedit će svečani hod, a dolazak na kongresni prostor očekuje se u 10,30 sati ispred vanjskog oltara Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca. Na hodočašću će biti visoki crkveni, politički, vojni i policijski dužnosnici.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Srebrenka Parlov

popodne/navečer - Duška Gerić Koren

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙