FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 4. listopada

Autor: vmrs
ZAGREB, 3. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 4. listopada.

LIVNO - Hrvatski premijer Zoran Milanović ide u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini tijekom kojega će u petak posjetiti Livno, Tomislavgrad i Kupres. Sastat će s predstavnicima lokalne vlasti, posjetiti mljekaru i franjevački samostan u Livnu, dom za starije i dječji vrtić u Tomislavgradu te dom zdravlja u Kupresu.

DUBROVNIK - Croatia Forum, tradicionalna međunarodna konferencija koja se prije održavala pod nazivom Croatia Summit, raspravljat će o europskoj energetskoj sigurnosti, sve važnijoj u javnom i političkom životu Europe i svijeta. Među panelistima najavljeni su hrvatski ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te šefovi diplomacije Švedske, Latvije, BiH, Crne Gore, predstavnici SAD-a i Rusije, Europske komisije i NATO-a i predstavnici MVP-a brojnih drugih europskih zemalja.

RIM - Odbor talijanskoga Senata odlučuje o isključivanju nekadašnjeg talijanskog premijera Silvia Berlusconija koji je pravomoćno osuđen zbog utaje poreza. Na plenarnoj će sjednici o tome odlučivati i Senat sredinom listopada.

BERLIN - Kršćanski demokrati (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel, pobjednici nedavnih izbora, i socijaldemokrati (SPD) počinju preliminarne pregovore o mogućoj velikoj koaliciji.

RIM - Papa Franjo posjetit će Asiz, rodni kraj svetoga Franje Asiškoga po kojem je uzeo papinsko ime. Očekuje se stotinu tisuća hodočasnika, a Papa će se sastati sa siromašnima, bolesnima, invalidima i mladima.

KUALA LUMPUR - Kineski predsjednik Xi Jinping u službenom posjetu Maleziji.

Dežurni urednici:

Noć: Slavoljub Leko

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Ivo Lovrić

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙