FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Novi slučaj vršnjačkog nasilja, maloljetnik nožem ozlijedio četvoricu

Autor: vili
BEOGRAD, 2. listopada 2013. (Hina) - Četvorica učenika Srednje ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru izbodena su nožem u tučnjavi u utorak navečer u blizini škole, a maloljetni napadač se prijavio policiji i tijekom dana će, u nazočnosti svog odvjetnika, biti saslušan pred sucem za malodobnike, izvijestili su u srijedu beogradski elektronički mediji.

"Osumnjičeni se nakon incidenta javio policiji, ali je u konzultaciji s njegovim odvjetnikom dogovoreno da postupak istrage počne danas, uz nazočnost odvjetnika", javio je lokalni radio u Novom Pazaru, pozivajući se na policijske izvore.

Tučnjava je, kako se navodi, izbila oko 19.20 sati kada je napadač nakon kraće svađe izvadio nož i njime napao četiri učenika treće godine, od kojih su trojica teško ozlijeđena i svi su tijekom noći operirani.

Jedan od ozlijeđenih primljen je na kirurški odjel bolnice u Novom Pazaru s ozljedama trbuha i ispod lijevog pazuha opasnim za život i hitno je operiran, ali nije životno ugrožen. Još dvojica ozlijeđenih također su zadobila ubode u trbuh, a jedna od njih i u podlakticu, dok je četvrti dječak uboden u bedro.

Taj incident posljednji je u nizu vršnjačkog nasilja evidentiranog u prethodnih mjesec i pol u nekoliko gradova Srbije koje su počinili maloljetnici. Tako su, među ostalim, dvojica učenika petog razreda osnovne škole pretukla prvaša u Aranđelovcu, u središnjoj Srbiji, i on je nakon batinanja tek koncem rujna ponovno krenuo u školu.

U Novom Sadu grupa srednjoškolaca napala je vršnjaka u školi i mačetom ga ozlijedila.

Također u Novom Sadu, skupina osnovaca u dobi od 12 do 15 godina u parku je napala i pretukla nastavnika matematike, a nasilje se u ovom slučaju dovodi i u vezu s homofobijom.

U glavnom gradu Vojvodine dogodio se još jedan incident kada su nadzorne kamere snimile malodobnog piromana koji je pokušao zapaliti ulaz u neboder od 18 katova.

Potkraj rujna policija je u Leskovcu podnijela kaznenu prijavu protiv trinaestogodišnjeg dječaka, osumnjičenog za 19 krađa u posljednjih mjesec dana. Ispostavilo se da je, prema podacima Policijske uprave Leskovca, u protekle tri godine protiv ovog malodobnika podneseno čak 136 kaznenih prijava.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙