FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 2. listopada

Autor: trub
ZAGREB, 2. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 2. listopada:

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6). Sabor će u žurnom postupku razmotriti prijedlog zakona o promicanju čistih i energetski učinkovitih vozila u cestovnom prijevozu. Riječ je o usklađivanju hrvatskog zakonodavstva s europskim. Zakonom se među ostalim propisuje obveza naručitelja u postupku javne nabave i prijevoznika u javnom linijskom prijevozu da pri kupnji cestovnih motornih vozila uzmu u obzir energetske učinke i utjecaj na okoliš tijekom radnog vijeka vozila. Sutra će u Saboru zasjedati i Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav (9 sati, dvorana Josipa Jelačića) koji bi trebao odlučiti o SDP-ovom prijedlogu da se pristupi ustavnim promjenama kojima bi se ukinula zastara za sva teška ubojstva.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u prigodi obilježavanja Dana policije te uručiti odlikovanja zaslužnim pripadnicima MUP-a. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike (10 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predstavnici medija u Ured predsjednika trebaju doći do 9,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 22. obljetnice utemeljenja Glavnog stožera OS RH. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike. Svečanosti će nazočiti zamjenica ministra obrane Višnja Tafra i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić (14 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256b). Predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 13,45 sati.

ZAGREB - Završna konferencija IPA projekta "Skrb o starijima na područjima posebne državne skrbi kroz volonterski rad i sudjelovanje zajednice". Projekt je usmjeren na populaciju starijih osoba s naglaskom na važnost međugeneracijske solidarnosti i aktivnog starenja te na bolje razumijevanje volonterskog rada i jačanje vještina za organiziranje volontera u zajednici. Financiran je sredstvima EU kroz program IPA, Komponenta I, a sufinanciran od Vladinog Ureda za udruge. Nositelj projekta je Udruga MI iz Splita, u partnerstvu s Udrugom Smart iz Rijeke, Volonterskim centrom Osijek i Volonterskim centrom Zagreb (11,30 sati, hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Bivši predsjednik vlade i HDZ-a Ivo Sanader nastavit će treći dan iznositi svoju obranu u slučaju Fimi medija, do sada najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici u kojoj je na optuženičkoj klupi i njegova bivša stranka. U posljednja dva izlaganja nekada najmoćniji hrvatski političar nazvao je Uskokovu optužnicu suludom, zaključujući da stvari koje mu se stavljaju na teret ne bi radio ni "bombaš samoubojica". Odbacio je optužbe da je u "zajedničko djelovanje" povezao stranačkog rizničara, glasnogovornika, blagajnicu i vlasnicu tvrtke po kojoj je nazvana najveća afera u hrvatskoj politici. Ustvrdio je da ga je lažnim iskazom inkriminirao bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, iako ga je nakon dolaska na vlast, kako tvrdi, spasio od haškog progona. Cijela optužnica je po Sanaderovim tvrdnjama rezultat dogovora bivše premijerke Jadranke Kosor i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙