FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP jedrenje: Mihelić drži četvrto mjesto

Autor: rsal
ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić četvrta je nakon prva dva plova na Svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom Rizhau.

Drugo i osmo mjesto zabilježila je Tina Mihelić u prva dva plova Svjetskog prvenstva za ženski olimpijski samac, što joj je donijelo visoko četvrto mjesto.

"Dobro je, iako nisam zadovoljna drugim plovom, trebala sam i u drugom plovu biti naprijed, ali tako je kako je, ovo je tek početak i idemo dalje. Uvjeti za jedrenje su ovdje u Rizhaou jako teški i treba se boriti za svaki bod, do kraja će biti još svašta. Danas su mnoge iskoristile svoj kredit i neće im po ovim uvjetima bit lako zadržati visoki prosjek. Sutra je prognoza vrlo jaki vjetar pa će se sigurno i ulasci u cilj značajno razlikovati od ovih današnjih", kazao je Tina.

Dug je bio prvi dan natjecanja, slab i promijenjiv vjetar, a suci su podijelili dosta penala i diskvalifikacija radi preuranjenog starta.

"Danas se na moru provelo cijeli dan, dugo se čekalo na start, također smo imali problema i na povratku na kopno gdje smo uvidjeli da je Tini krivo upisan posljednji ulazak u cilj. Na žalost, prosvjed koji smo uložili nismo dobili, nismo imali svjedoke i odbijen nam je zahtjev za ispravak plasmana", kazao je Tinin trener Tonči Antunović.

Povela je Amerikanka Paige Railey.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙