FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: Česi i Slovenci mi nisu izrazili nezadovoljstvo

Autor: kgab
ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u utorak da joj ni češki ni slovenski dužnosnici nisu izrazili nikakvo nezadovoljstvo zbog navođenja tih dviju zemalja u obrazloženju hrvatskog stava oko europskog uhidbenog naloga te je istaknula da je 'lex Perković' bivši problem koji je skinut s dnevnog reda.

"Što se mene tiče, nisu izrazili nikakvo nezadovoljstvo, iako sam i češkog državnog tajnika i slovenskog ministra vidjela u više navrata, uključujući i sada u Washingtonu. To je jedan problem koji smo mi imali, koji smo riješili i nije više na dnevnom redu", rekla je Pusić odgovarajući na pitanje novinara da komentira nezadovoljstvo koje su izrazile Češka i Slovenija zbog toga što je Hrvatska koristila njihova izuzeća od primjene EUN-a u svojoj korespondenciji s Europskom komisijom vezano za 'lex Perković'.

Jutarnji list je objavio u ponedjeljak, pozivajući se na internu diplomatsku komunikaciju u MVEP-u, da je Češka u više navrata izrazila negodovanje predstavnicima hrvatske vlade zbog neprimjerenog korištenja te države u sukobu Zagreba i Bruxellesa oko provedbe europskog uhidbenog naloga. Danas je list objavio i reakciju iz slovenskog veleposlanstva u Zagrebu čiji diplomati smatraju "kako je nekorektno pozivanje na Sloveniju ili bilo koju drugu članicu EU-a s ciljem opravdavanja zakona kojim je Hrvatska samo tri dana prije ulaska u EU promijenila ono na što se obvezala tijekom pregovora".

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙