FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 1. listopada

Autor: sbak
ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 1. listopada:

ZAGREB - Prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i njezin zamjenik Joško Klisović predstavljaju novi sustav gospodarske diplomacije. (MVEP, Zrinjevac 7-8, u 10.30 sati)

SARAJEVO - Počinje prvi popis stanovništva u Bosni i Hercegovini nakon 1991. godine. Ovogodišnji bi popis trebao dati jasnu sliku o entičkoj strukturi i rasporedu stanovništva. Agencija za statistiku BiH (ASBH) procjenjuje kako u BiH trenutačno živi oko 3,8 milijuna stanovnika, no agencija nije radila procjene o etničkoj strukturi. Prvi rezultati popisa stanovništva u BiH sukladno zakonu trebali bi biti poznati 90 dana nakon njegova završetka, no za cjelovitu obradu podataka trebat će i više od godine dana.

BRUXELLES - Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele sastaje se s čelnicima glavnih političkih stranaka u BiH kako bi pokušali pronaći rješenje za provedbu odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci. Provedba odluke Sejdić-Finci, koja je donesena još 2009., uvjet je koji EU postavlja BiH da bi napredovala u europskim integracijama. Radi se o načinu na koji vlasti BiH kane ukloniti diskriminaciju pripadnika nacionalnih manjina iz izbornog procesa te uspostavi jedinstvenog mehanizma unutar BiH koji bi koordinirao odnose s EU.

WASHINGTON - Rok za američki Kongres da donese zakon o financiranju državne administracije za sljedeću fiskalnu godinu i zahtjev Bijele kuće za podizanjem ograničenja za zaduživanje savezne vlade.

NEW YORK - Nastavak rasprave na 68. zasjedanju Opće skupštine UN-a. Među ostalima, govor drži izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Dežurni urednici:

Noć: Zvonimir Matić

Prijepodne: Ivo Lovrić

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙