FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toshiba ukida 2.000 radnih mjesta u inozemnim tvornicama

Autor: mkuz
TOKIO, 30. rujna 2013. (Hina/AFP) - Japanska Toshiba priopćila je danas da će u idućih šest mjeseci zatvoriti ili prodati dvije od ukupno tri inozemne tvornice televizijskih prijemnika i time ukinuti 2.000 radnih mjesta.

Kompanija je već obustavila proizvodnju televizora u matičnom Japanu a do kraja ožujka 2014. planira "integrirati" proizvodne pogone u Kini, Indoneziji i Poljskoj.

Tvrtka nije službeno odlučila koji će pogoni nastaviti s radom, rekao je Toshibin glasnogovornik, dodavši da će dva od tri pogona biti prodana ili zatvorena.

Poslovni list Nikkei izvijestio je da bi tvornicu u Indoneziji mogli zadržati s obzirom na njezinu veliku učinkovitost.

Toshiba će strukturnim reformama prepoloviti ukupan broj zaposlenih u poslovanju s uređajima za reprodukciju i snimanje vizualnih sadržaja, uključujući i poslovanje s TV ekranima s tekućim kristalima (LCD) TV i Blu-ray snimačima i playerima, sa 6000 koliko su ih zapošljavali krajem ožujka 2013. na 3000. koliko bi ih trebali imati na platnom spisku do kraja ožujka 2014. godine.

Od toga će dvije tisuće činiti oni u inozemnim pogonima a tisuću oni u Japanu, koji će biti prebačeni na druge poslove unutar grupe, objavio je glasnogovornik.

"Toshiba će se usredotočiti na tržišta u nastajanju, uključujući Aziju, Blisku Istok i Afriku, gdje se očekuje rast potražnje", navela je tvrtka u priopćenju.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙