FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 30. rujna

Autor: dmak
ZAGREB, 29. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 30. rujna:

ZAGREB - Svečanost otkrivanja portreta preminulog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema u dvorani "Ante Starčević" u Hrvatskom saboru. Portret će otkriti njegov sin Damjan Šprem, a javnosti će se prigodno obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i Jasenka Šprem, supruga pokojnog Borisa Šprema (11,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović položit će vijenac i zapaliti svijeću na grobu preminulog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, u povodu obilježavanja godišnjice njegove smrti (10 sati, Gradsko groblje Mirogoj).

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić nastavit će pregovore o novom Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja s predstavnicima Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara. Na sastanak će doći, kako je najavio, i predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić iako liječnici nastavljaju štrajk u bolnicama, a najavili su da će ga od ponedjeljka i radikalizirati, tj. da će raditi samo kao tijekom vikenda (9 sati, Ministarstvo zdravlja, Ksaver 200a).

ZAGREB - Predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, zajedno s potpredsjednikom HNS-a i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom i predsjednikom Središnjeg odbora HNS-a Predragom Štromarom predstavit će Tim Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (13 sati, hotel International, dvorana Adriatic, Miramarska 24).

ZAGREB - Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na zagrebačkom Županijskom sudu trebao bi početi iznositi svoju obranu u slučaju Fimi media, do sada najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici u kojoj je na optuženičkoj klupi i njegova bivša stranka. Nekada najmoćniji hrvatski političar od početka tvrdi da je žrtva političkog progona, dok se HDZ, iz kojega je u međuvremenu izbačen, brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnom izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki (9,30 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana prava na pristup informacijama te ususret konačnoj odluci o izboru Povjerenika za informiranje, GONG će u Hrvatskom saboru organizirati konferenciju pod nazivom "Povjerenik ni na nebu ni na zemlji" (od 9 do 13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6). Neka od pitanja o kojima će se raspravljati uz relevantne hrvatske i strane stručnjake bit će kako osigurati i iskoristiti novi institucionalni okvir za zaštitu prava na pristup informacijama, je li moguće probijanje ugovorne zaštitne klauzule u kulturi poslovnih tajni, koji su primjeri proaktivne objave podataka i što s njima, te koja je uloga Hrvatske u europskom kontekstu transparentnosti. Uvodna izlaganja će održati viša pravna savjetnica GONG-a Vanja Škorić, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora Peđa Grbin, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu Robert Podolnjak i direktorica Access Info Europe Helen Darbshire.

ZAGREB - Svečano otvorenje 7. Tjedna cjeloživotnog učenja koji će se održati od 30. rujna do 6. listopada pod sloganom "Hoću učiti" (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4). Nakon otvorenja predsjednik Nacionalnog operativnog tijela za izradbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Neven Budak i voditelj Radne skupine za cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih Tomislav Filetin predstavit će novu Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije s naglaskom na cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih. Tjedan provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih s partnerima, a tema je "Učenje građanskih kompetencija tijekom cijeloga života", pri čemu će posebna pozornost biti posvećena mogućnostima stjecanja ovih kompetencija izvan redovnog obrazovanja.

ujutro - Damir Margetić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙