FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 27. rujna

Autor: bcav
ZAGREB, 27. rujna 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 27. rujna:

ZAGREB - Povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača Neven Mimica boravit će u prvom službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem, ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, kao i s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom (izjave Mimice i Vrdoljaka predviđene su u 11.30 sati u Ministarstvu gospodarstva, ulica Grada Vukovara 78). Teme svih sastanaka bit će, među ostalim, potrošačka politika općenito, zaštita potrošača u RH i EU, mjere vezane uz medicinske aparate, sigurnost proizvoda i nadzor europskog tržišta. Mimica će poslijepodne sudjelovati u javnoj raspravi o temi "Potrošačka politika – što ima u tome za građane?" (s početkom u 15 sati, Predstavništvo Europske komisije, Ban centar, Cesarčeva ulica 4).

PITTSBURGH - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u SAD-u povodom zasjedanja 68. Opće skupštine UN-a, posjetit će Pittsburgh gdje će se sastati s čelništvom Hrvatske bratske zajednice.

NEW YORK - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na sastanku o temi "Smrtna kazna" u okviru zasjedanja 68. Opće skupštine UN-a.

NEW YORK - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon sastat će se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem kako bi razgovarali o Siriji.

BERLIN - Savezni i regionalni čelnici SPD-a sastat će se u petak popodne kako bi razmotrili pitanje velike koalicije s konzervativcima Angele Merkel.

Dežurni urednici:

Noć: Davorin Dukić

Prije podne: Damir Muštović

Poslije podne: Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙