FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjegao zatvorenik osuđen za ratne zločine u središnjoj Bosni

Autor: zkre
MOSTAR, 26. rujna 2013. (Hina) - Vlasti u BiH raspisali su tjeralicu za bjeguncem Dominikom Ilijaševićem Comom koji se u srijedu nije vratio s odmora na izdržavanje petnaestogodišnje kazne zatvora na koju je osuđen zbog ratnih zločina u središnjoj Bosni, potvrdili su u četvrtak u zatvorskoj ustanovi u Mostaru.

"Imao je (Ilijašević) odobren godišnji odmor u trajanju od 25 dana. Sinoć se trebao vratiti do 20 sati, no nije to učinio. Za njim je odmah raspisana tjeralica", rekao je ravnatelj Zatvora u Mostaru Romeo Zelenika. Dodao je da su o tome događaju izvijestili sve nadležne službe u BiH, uključujući i graničnu policiju.

Po Zelenikinim riječima, pogodnost korištenja godišnjeg odmora odobrena je Ilijaševiću ove godine i koristio je 25-odnevni odmor. Po medijskim nagađanjima u BiH, on se najvjerojatnije ima namjeru skriti u Hrvatsku.

Dominik Ilijašević Como je tijekom rata bio zapovjednik Specijalne postrojbe HVO-a "Maturice" iz Kiseljaka. On je 2007. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog počinjenog ratnog zločina nad bošnjačkim civilima i vojnicima na području općina Vareš i Kiseljak.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙