FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: Gradska uprava prezahtjevna za porezno opterećenje Zagreba

Autor: aspa
ZAGREB, 25. rujna 2013. (Hina) - Zagrebački SDP ocijenio je danas da su sadašnji planovi Gradske uprave prezahtjevni za porezno opterećenje koje može podnijeti Grad Zagreb te da rashodi Grada Zagreba ne djeluju dovoljno poticajno na gospodarstvo grada kako bi se proračun bolje punio.

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke gradske Skupštine na kojoj je jedna od točaka usvajanje Izvješće o izvršenju gradskog proračuna za 2013. predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare "da je cilj njegove stranke stabilizacija gradskog proračuna i jasan plan za razvoj Grada Zagreba".

Bez novog investicijskog ciklusa nema zamaha za Zagreb i novih ranih mjesta, ocijenio je Bernardić iznijevši prijedlog koji bi trebali pokrenuti razvoj gospodarstva u Zagrebu. Riječ je o "mapi od 100 gradskih projekata u gospodarstvu, jačanju turizma i turističkih kapaciteta, posebice hostelskih za pet tisuća ležaja, kao i bolje korištenje fondova Europske unije koje, kako tvrdi, Zagreb koristi presporo.

Što se tiče Zagrebačkog holdinga rekao je da će se zauzeti da se podigne razina njegovih usluga uz zadržavanje postojećih cijena usluga. Treba imati jasan plan što s Holdingom, rekao je dodavši da se protivi privatizaciji najvažnijih dijelova Holdinga na, kako je rekao, "hrvatski način".

Iskustva nekih europskih gradova u privatizaciji komunalnih usluga primjerice vodoopskrbe ili upravljanja otpadom nisu se pokazala dobrim, rekao je. Potrebna je analiza stanja u Holdingu kao i plan za izdvajanje podružnica kako bi se provelo restrukturianje Holdinga, istaknuo je. Dodao je da se ne protivi privatiziaciji nekih podružnica Holdinga koje se ne bave komunalnim uslugama, ali mora postojati jasan plan.

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙