FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 25. rujna

Autor: mbuj
ZAGREB, 24. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 25. rujna:

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje u povodu predstavljanja EU projekta "ARISE - Napredna istraživanja, inovacije i transfer tehnologije u inženjerstvu površina". Projekt ARISE, vrijedan preko 4.900.000 kuna (657.775,75 eura), financiran je od Europske unije (Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza ll). Hrvatska će, kao prva zemlja u regiji, tim projektom razvijati tehnologije, kakvih dosad nije bilo ni u Hrvatskoj niti u susjednim zemljama. Projekt će kroz dvije godine i nekoliko stručnih radionica učvrstiti suradnju s hrvatskim gospodarstvom što će rezultirati povećanjem konkurentnosti domaćih proizvođača na svjetskom tržištu. (11 sati, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Velika vijećnica, Ulica Ivana Lučića 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića i direktora Zračne luke Zagreb Miroslava Drljače o prekograničnom prometu i trgovanju divljim vrstama. Cilj je informirati javnost o novostima u Zakonu o prekograničnom prometu i trgovini divljim vrstama, kako bi se spriječilo krijumčarenje životinjskih i biljnih vrsta pod zaštitom Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES). Radi toga su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Uprava Zračne luke Zagreb na toj zračnoj luci postavili CITES izlog s predmetima izrađenim od rijetkih i ugroženih divljih vrsta navedenih na CITES listi, poput mrežastog pitona i azijske kobre. Nakon konferencije za novinare, ispred CITES izloga novinarima će biti prikazano praktično postupanje na graničnom prijelazu u slučajevima kada putnici sa sobom nose predmete izrađene od divljih vrsta pod zaštitom CITES-a. Na primjeru četiri 'putnice' opremljene zabranjenim predmetima, carina i inspekcija pokazat će zašto prelazak granice za njih četiri ne bi bio moguć (10,15 sati, kod info pulta u Zračnoj luci Zagreb).

ZAGREB - Konferencija za novinare Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) s temom: "Protiv restrukturiranja Zagrebačkog holdinga ubrzanim postupkom". Uz sindikalne povjerenika koji djeluju u Zagrebačkom holdingu, o tome će govoriti predsjednik SSSH-a Mladen Novosel, povjerenica SSSH-a za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju Đurđica Kahlina, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak i tajnik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Radovan Tadej (10,30 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 2, dvorana 427/IV. kat).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, održat će konferenciju za novinare na temu "Akti gradonačelnika" u povodu sjednice zagrebačke Gradske skupštine, koja će se održati 26. rujna (11 sati, zgrada Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Udruga B.a.B.e. organizira okrugli stol "Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti", na kojem će se razgovarati o uključivanju modula o rodnoj ravnopravnosti u obrazovanje u hrvatskim školama. Uvodno će biti predstavljena publikacija Rodna ravnopravnost i modul Rodna ravnopravnost, koji bi se provodio od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje strukovne škole ili gimnazije s detaljno razrađenim nastavnim jedinicama. Na skupu će sudjelovati Sabina Glasovac iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helena Štimac Radin, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, Vedrana Spajić - Vrkaš sa Odsjeka za pedagogiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta te Senka Sekulić Rebić i Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e. (12 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2).

RIJEKA - Međunarodni sajam lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi NEXPO, koji se održava u Rijeci i Opatiji, počet će međunarodnom konferencijom "Put u EU integracije - otklanjanje prepreka, oslobađanje naših potencijala" u Rijeci (13 sati, dvorana Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku). Nakon prvog dijela konferencije predviđene su izjave za novinare (15,30 sati). NEXPO je najveći događaj lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi, na kojem se predstavljaju lokalne vlasti, udruge lokalne samouprave, razvojne agencije, civilno društvo i poslovni akteri u regiji.

PAZIN - Svečana sjednica Skupštine Istarske županije u povodu obilježavanja 25. rujna, Dana Istarske županije i 70. obljetnice Rujanskih odluka o sjedinjenju Istre s domovinom Hrvatske (11 sati, Spomen dom).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Damir Margetić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙