FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara obilježio obljetnicu osnutka 204. brigade

Autor: gvin
VUKOVAR, 24. rujna 2013. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara obilježio je danas 22. obljetnicu osnutka 204. vukovarske brigade polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Stožer je u nedjelju bojkotirao obilježavanje osnutka legendarne vukovarske brigade koje je održano na državnoj razini i na kojem su nakon više od deset godina nazočila sva tri zapovjednika obrane grada Tomislav Merčep, Mile Dedaković-Jastreb i Branko Borković-Mladi Jastreb.

Danas je u spomen na poginule poginule i ubijene pripadnike te postrojbe vijenac kod spomen-obilježja položio u ime Stožera predsjednik Tomislav Josić, a u ime Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić.

"Kako je poznato 22. rujna je bila organizirano obilježavanje 22. obljetnice osnutka 204. brigade, no kako je to bilo dignuto na državnu razinu, došao je ministar Predrag Matić kao i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji propagiraju i provode zakon po sili zakona, bojkotirali smo to obilježavanje", izjavio je Josić te dodao kako je apsurdno da se Stožeru spočitava da je ispolitiziran, a to isto se ne tvrdi za one koji su s ministrom i gradonačelnikom obilježavali osnutak 204. brigade.

Komentirao je i jučerašnje privođenje Zdavka Komšića zbog toga što je sprejem išarao dvojezičnu ploču na zgradi HZMO-a u Vukovaru. "Upozoravali smo da su ljudi nezadovoljni i nervozni pa je i moguće da s takve stvari dogode, ne osuđujemo nikoga, no i napominjem da je Stožer apelirao na dostojanstveno ponašanje", rekao je Josić.

Prema njegovim riječima, Stožer će i dalje bojkotirati sav državni protokol "dok se situacija ne sredi", uključujući i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.,

U povodu obilježavanja 22. obljetnice osnutka 204. vukovarske brigade danas je crkvi sv. Filipa i Jakova služena misa zadušnica u spomen na poginule i ubijene pripadnike te postrojbe.

(Hina) xgvin ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙