FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za utorak, 24. rujna

Autor: dger
ZAGREB, 23. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za utorak, 24. rujna:

ZAGREB - Dodjela "Nagrade Vicko Andrić" za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj (12 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10). Dobitnik nagrade za životno djelo je Miljenko Domijan, godišnja nagrada pripala je Odsjeku konzervacije-restauracije Umjetničke akademije u Splitu, a nagradu za doprinos lokalnoj zajednici dobila je pročelnica Konzervatorskog odjela u Vukovaru Zdenka Predrijevac. Nagrada se dodjeljuje za postignuća u konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine, istraživanju i dokumentranju kulturnih dobara, razvoju struke i unapređenju sustava zaštite kulturne baštine te očuvanju i obogaćenju ukupnoga fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske.

VARAŽDIN - Svečanost u povodu 140. obljetnice otvorenja zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu pod nazivom "1873. - San o kazalištu" (20 sati, foyer Velike koncertne dvorane, A. Cesarca 1). U scenskoj igri u režiji Ksenije Krčar sudjeluje cijeli ansambl varaždinskog kazališta, a riječ je o rekonstrukciji povijesti i tradicije kazališne zgrade.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izložbe Alegorija i arkadija - antički motivi u umjetnosti hrvatske moderne (10.30 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4). Autorice izložbe su Petra Vugrinec, Irena Kraševac i Darija Alujević, a uz ostalo će biti izložene "Kirka" Bele Čikoša Sesije koja je za ovu prigodu stigla iz mađarskoga veleposlanstva u Londonu, Bukovčeve "Toaleta Atenjanke" i "Andromeda" i Medovićeva "Bakanala". Uz slike bit će izložene i skulpture najznačajnijih hrvatskih kipara toga razdoblja (Frangeša Mihanovića, Valdeca i Meštrovića) te izbor filmova s temama iz antičke prošlosti.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙