FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zeleni filmski festival od 1. do. 5. listopada u Rijeci

Autor: hsup
RIJEKA , 23. rujna 2013. (Hina) - Zeleni filmski festival (ZEFF), koji radi promicanja održivog razvoja i zaštite prirode organizira udruga Ekološko-socijalni forum, održat će se prvi put od 1. do 5. listopada u Rijeci, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

ZEFF je osmišljen kao festival filmova o temama koje se povezuju sa “zelenim“ načinom života, zaštitom okoliša, zdravom hranom, obnovljivim izvorima energije, klimatskim promjenama, zaštitom životinja, problemom pitke vode, brigom o otpadu, konceptom „zelenih“ gradova itd.

Nakon svečanog otvorenja, prvog dana festivala bit će prikazan dokumentarni film o razvoju pokreta za zaštitu okoliša od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas "Ponosna zelena vatra – bitka za planet na kojemu živimo". Film je režirao Mark Kitchel, a u njemu se pojavljuju Robert Redford, Meryl Streep i Ashley Judd.

Najavljeni su filmovi „Čudesno lijepa: Prirodna baština PGŽ“, „Kupio sam prašumu“, „Zemlja smeća“, „Sharkwater“, „Zaljev“, „Jadranski projekt `Dupin`“, „Hrana“, „Voda – esencija života“ i „U početku bijaše svjetlo“.

U sklopu festivala održat će se predavanja o zamjeni azbestnih krovova i fasada, o Jadranskom projektu „Dupin“ te o prirodnim vrijednostima kvarnerskog podmorja.

U sklopu ZEFF-a održat će se i program „ZEFF junior“ s radionicom za djecu „Zemlja – voda – zrak“, projekcijom filmova „Jean Cousteau: Putovima sivoga kita“, „Sharkwater“ i „Naš plastični svijet“ te predavanjima o pčelama i biološkoj raznolikosti riba.

Uz Ekološko-socijalni forum, ZEFF organiziraju županijska Javna ustanova „Priroda“, Prirodoslovni muzej „Rijeka“, Institut „Plavi svijet“, Udruga „Moj otok“, riječka Udruga pčelara „Milutin Barač“, Udruga „Zdrav život“ i Zeleni centar.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙