FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šuica brani župana Dobroslavića

Autor: dmak
ZAGREB, 21. rujna 2013. (Hina) - HDZ-ova zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica danas je tvrdnje ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića o navodnoj odgovornosti župana Nikole Dobroslavića zbog europske odgode studije o predizvedljivosti projekta za Pelješki most, ocijenila da imaju veze s poljuljanim odnosima s Europskom unijom koji su uslijedili zbog lex Perković.

Ministar Siniše Hajdaša Dončića je za odgodu odluke o studiji predizvodljivosti projekta izgradnje pelješkog mosta ustvrdio kako je dijelom kriv i dubrovačko-neretvanski župan Nikla Dobroslavić, koji je s tim u vezi pisao predsjedniku Europske komisije Jose Manuelu Barrosu.

Šuica je rekla kako županovo pismo s tim nema nikakve veze. "Naš župan se brine za jug zemlje i normalno je da je pisao i komunicirao, no čini se da se sve to ima veze s poljuljanim odnosima s Europskom unijom koji su uslijedili zbog lex Perković", rekla je Šuica u izjavi novinarima uoči obilježavanja 23. obljetnice osnutka Mladeži HDZ-a.

"Žao mi je što je do toga došlo i dobila sam odgovor povjerenika Europske komisije za regionalnu politiku Johanesa Hana, u kojem kaže da se radi na studiji i da će ona dati najbolje rješenje i nakon toga hrvatska država i vlast moraju odlučiti hoće li financirati izgradnju mosta na tim osnovama", kazala je Šuica.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić 6. rujna uputio je pismo predsjedniku Europske komisije Jose Manuelu Barrosu, u kojem navodi kako je jedino prihvatljivo rješenje Pelješki most i sufinanciranje njegove gradnje iz fondova EU.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić komentirajući situaciju oko studije predizvodljivosti za Pelješki most i Neumski koridor rekao je kako stvari idu dobrim tijekom. Ne želimo raditi politički pritisak na Europsku uniju kao različita piskarala koji žele uzeti neke zasluge, ona uopće nisu ovlaštena da ih preuzimaju, već nam samo stvaraju probleme. Molimo ta piskarala da nam ne "pomažu", nego puste ministarstvo i radnu komisiju da odrade svoj posao, poručio je ministar pomorstva, prometa i veza Hajdaš Dončić.

(Hina) xdm ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙