FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

George Soros po treći put se ženi

Autor: brad
NEW YORK, 21. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Američki milijarder, ulagač i filantrop George Soros (83), poznat po aktivnom podupiranju liberalnih političkih stremljenja, sprema se u subotu oženiti se s konzultanticom za zdravstvenu skrb i obrazovanje Tamiko Bolton na svom imanju blizu New Yorka.

Tri dana slavlja počinju u petak ručkom i prijemom u Muzeju moderne umjetnosti na Manhattanu, a svoje svečane zavjete Soros i Bolton (43) razmijenit će u subotu ujutro na imanju u Bedfordu, koje je Soros kupio 2003. od autora "Jurassic Parka" Michaela Crichtona. Nekonfesionalnu ceremoniju sklapanja braka vodit će savezni sudac Kimba Wood, u nazočnosti članova obitelji mladenaca, uključujući mladoženjinih petero djece, doznaje se iz izvora upoznatog s detaljima ceremonije.

Nakon ceremonije vjenčanja u subotu navečer uslijedit će prijem za više od 500 gostiju u umjetničkom centru u obližnjem Katonahu. Gosti na raznim popratnim događanjima biti će, među ostalim, predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim i neki strani čelnici poput estonskog predsjednika Henrika Toomasa Ilvesa, predsjednice Liberije i dobitnice Nobelove nagrade za mir 2011. Ellen Johnson Sirleaf te albanskog premijera Edija Rame. Među nazočnima biti će i vodeća imena svijeta hedge fondova Paul Tudor Jones i Julian Robertson te iz političkog miljea čelnica Predstavničkog doma Kongresa Nency Pelosi.

Soros, koji je 1969. osnovao prvi hedge fond (za zaštitu od rizika), upoznao je Bolton 2008., a zaruke su objavili u kolovozu 2012. Bolton, koja je odrasla u Kaliforniji, kćerka medicinske sestre i umirovljenog mornaričkog časnika, diplomirala je na sveučilištu Utah i ima MBA Sveučilišta u Miamiju. Bila je konzultantica i poduzetnica u području zdravstva i obrazovanja. Na vjenčanju će nositi haljinu libanonske dizajnerice Reem Acre, čije haljine su na crvenom tepihu nosile mnoge zvijezde, uključujući Angelinu Jolie i Jennifer Lopez.

Sorosu, čije bogatstvo se prema Forbesu procjenjuje na 20 milijardi dolara, biti će ovo treći brak, dok će za Bolton biti drugi. Na pitanje o sklapanju predbračnog ugovora, izvor blizak organizaciji vjenčanja kazao je da je s tim u vezi Sorosev odvjetnik William D. Zabel ponovio svoj prošlogodišnji komentar da će "Soros ostaviti velik dio svog bogatstva u dobrotvorne svrhe ali da namjerava velikodušno osigurati svoju suprugu".

Soros, podrijetlom Mađar, posljednja tri desetljeća donirao je više od 7 milijardi dolara za promicanje demokracije u svijetu, poticanje slobode govora, unapređivanje obrazovanja i borbu protiv siromaštva diljem svijeta.

Umjesto poklona, mladenci su pozvali uzvanike da doniraju priloge u dobrotvorne svrhe u organizacije poput Global Witness, Harlem's Childern Zone, National Dance Institute, Planned Parenthood i Roma Education Fond.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙