FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 21. rujna

Autor: gvla
ZAGREB, 20. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 21. rujna

VINKOVCI - Održavanje zajedničke proširene sjednice Predsjedništva Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman", Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, Županijskog odbora HDZ-a Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Vukovarsko-srijemske županije i predsjednika Gradskih i Općinskih odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Sjednici će nazočiti i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko (15,00 sati, Vijećnica grada Vinkovaca, Bana Jelačića 1). Predsjednik HDZ-a Karamarko bit će dostupan za izjave prije početka sjednice u 14.50 sati u Vijećnici.

PULA - Konferencija za novinare SDP-a na temu "Aktualna politička situacija i unutarstranački izbori". Na konferenciji će povjerenik GO SDP-a Pule Danijel Ferić i saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin govoriti o aktualnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na unutarstranačke izbore u Gradskoj organizaciji SDP-a Pule (10,00 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3).

OSIJEK/SISAK - Hrvatska stranka prava organizira dva izvanredna sabora stranke - jedan u Osijeku koji organiziraju nezadovoljni članovi Predsjedništva i drugi u Sisku koji saziva predsjednik stranke Daniel Srb. Na izvanrednom Saboru HSP-a u Osijeku koji je sazvalo Predsjedništvo HSP-a izaslanici će birati novog predsjednika, kao i ostala središnja tijela HSP-a (9,30 sati, Svečana dvorana Classic, Ulica Jablanova 36). Izvanredni Sabor HSP-a koji je sazvao predsjednik Daniel Srb održat će se u Sisku (10,00 sati, Dom kulture "Kristalna kocka vedrine", Šetalište Vladimira Nazora 12). Predsjednik organizacijskog odbora osječkog sabora Josip Matković aktualnom predsjedniku HSP-a Danielu Srbu zamjera da je "stranku htio prodati HDZ-u, kako bi sebi osigurao saborsku fotelju". Tvrdi kako je Predsjedništvo stranke još 23. kolovoza, nezadovoljno stanjem u stranci, većinom glasova (9 od 15) donijelo odluku o sazivu izvanrednog sabora. Srb pak kaže da su Josip Matković i Anto Đapić, dvojica od te devetorice potpisanih članova Predsjedništva koji su tražili izvanredni sabor odavno isključeni iz stranke. Za Matkovićeve tvrdnje kako stranku želi prodati HDZ-u kazao je kako su to "gluposti koje ne želi komentirati", te poručio kako na Saboru u Sisku očekuje 80 posto svih podružnica kao i potvrdu svoga potpunog legitimiteta i legaliteta.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Mate Kovačević

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙