FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 21. rujna do ponedjeljka, 23. rujna

Autor: gvla
ZAGREB, 20. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote, 21. rujna do ponedjeljka, 23. rujna.

Subota, 21. rujna

VINKOVCI - Održavanje zajedničke proširene sjednice Predsjedništva Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman", Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, Županijskog odbora HDZ-a Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Vukovarsko-srijemske županije i predsjednika gradskih i općinskih odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Sjednici će nazočiti i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (15,00 sati, Vijećnica grada Vinkovaca, Bana Jelačića 1). Predsjednik HDZ-a Karamarko bit će dostupan za izjave prije početka sjednice u 14.50 sati u Vijećnici.

PULA - Konferencija za novinare pulskog SDP-a na temu "Aktualna politička situacija i unutarstranački izbori". Na konferenciji će povjerenik GO SDP-a Pule Danijel Ferić i saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin govoriti o aktualnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na unutarstranačke izbore u Gradskoj organizaciji SDP-a Pule (10,00 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3).

OSIJEK/SISAK - Hrvatska stranka prava organizira dva izvanredna sabora stranke - jedan u Osijeku koji organiziraju nezadovoljni članovi Predsjedništva i drugi u Sisku koji saziva predsjednik stranke Daniel Srb. Na izvanrednom Saboru HSP-a u Osijeku koji je sazvalo Predsjedništvo HSP-a izaslanici će birati novog predsjednika, kao i ostala središnja tijela HSP-a (9,30 sati, Svečana dvorana Classic, Ulica Jablanova 36). Izvanredni Sabor HSP-a koji je sazvao predsjednik Daniel Srb održat će se u Sisku (10,00 sati, Dom kulture "Kristalna kocka vedrine", Šetalište Vladimira Nazora 12). Predsjednik organizacijskog odbora osječkog sabora Josip Matković aktualnom predsjedniku HSP-a Danielu Srbu zamjera da je "stranku htio prodati HDZ-u, kako bi sebi osigurao saborsku fotelju". Tvrdi kako je Predsjedništvo stranke još 23. kolovoza, nezadovoljno stanjem u stranci, većinom glasova (9 od 15) donijelo odluku o sazivu izvanrednog sabora. Srb pak kaže da su Josip Matković i Ante Đapić, dvojica od te devetorice potpisanih članova Predsjedništva koji su tražili izvanredni sabor odavno isključeni iz stranke. Za Matkovićeve tvrdnje kako stranku želi prodati HDZ-u kazao je kako su to "gluposti koje ne želi komentirati", te poručio kako na Saboru u Sisku očekuje 80 posto svih podružnica kao i potvrdu svoga potpunog legitimiteta i legaliteta.

---------------------------------

Nedjelja, 22. rujna

ZAGREB - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i Mladih Milanka Opačić položit će vijence pred sudnicom u Općinskom građanskom sudu u Zagrebu (11,00 sati, Ulica grada Vukovara).

VARAŽDIN - Polaganjem vijenaca i prigodnom svečanošću kod križa zahvalnosti koji je prije dvije godine postavljen kod Crkve svetog Nikole na Trgu slobode bit će obilježena 22. obljetnica oslobođenja grada Varaždina. Vijenac će položiti predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić, zamjenik župana Alen Kišić te koordinator Udruga branitelja Varaždinske županije Vjeran Rožić (9,00 sati Križ kod Crkve sv. Nikole, Trg Slobode). Nakon desetodnevnih vojnih akcija i dugotrajnih pregovora, u nedjelju 22. rujna 1991. iz Varaždina su autobusima odvedeni pripadnici tadašnje JNA, što se obilježava kao čin oslobođenja Varaždina.

-----------------------------------

Ponedjeljak, 23. rujna

SPLIT - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko sudjelovat će na međunarodnom simpoziju "Promjene u upravnom sudovanju" u Sredozemnom institutu za znanost o životu (9,30 sati, Sredozemni institut za znanost o životu, Meštrovićevo šetalište b.b). Predsjednik Sabora, koji je i pokrovitelj simpozija, održat će uvodni govor. Simpozij organiziraju Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i Sveučilište Pantheon-Assas iz Pariza.

ZAGREB - Zajednička sjednica saborskog Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije (12,00 sati, Sabor, Dvorana J. Jelačića, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Konferencija povodom obilježavanja Međunarodnog dana prava na pristup informacijama "Građani imaju pravo znati". Na konferenciji će govoriti zamjenica ravnatelja Agencije Dubravka Dolenc, a na pojedinačna pitanja odgovarat će i gosti-predavači na konferenciji (11 do 13 sati, Sabor, dvorana Josip Šokčević, Trg Svetog Marka 6).

---------------------------------------

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙