FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska liga: Katastrofa Riječana u Portugalu

Autor: rsal
ZAGREB/GUIMARAES, 19. rujna 2013. (Hina) - Nogometaši Rijeke poraženi su u dvoboju 1. kola I skupine Europske lige na gostovanju u Portugalu kod Vitorije Guimaraes s 4-0 (1-0).

Pred 9000 gledatelja na stadionu Alfonso Henriques sudio je Kulbakov iz Bjelorusije.

Strijelci: 1:0 Ba (36), 2:0 Plange (48), 3:0 Maazou (68-11m), 4:0 Andre (81)

VITORIA GUIMARAES: Jesus - Rocha, Ba, Oliveira, Correia - Andre, Santos (Tiago, 75), Moreno - Malonga, Maazou (Ricardo, 88), Plange (Mattias, 73)

RIJEKA: Vargić - Boras, Marić, Lešković (Bertoša, 19), Tomečak (Brezovec, 75)- Pokrivač, Maleš - Kramarić (Mujanović, 51), Močinić, Kvržić - Benko

Povijesna utakmica Rijeke u Europi nije u Portugalu nije završila dobro po hrvatsku momčad koja je s 0-4 izgubila od Vitorije Guimaraes. Ba (36), Plange (48), Maazou (68-11m) i Andre (81) nanijeli su Rijeci je to najteži poraz u povijesti u europskim kupovima. Riječanima je to ujedno bila i prva, povijesna utakmica u Europskoj ligi, u kojoj su razočarali jer su uputili jedan jedini udarac u okvir vrata, dok je Portugalcima to uspjelo 11 puta, tako da se mogao dogoditi još i gori poraz.

Susret je započeo velikom prilikom Benka u 8.minuti, koji se nije snašao sam pred vratarem, pa je njegov udarac blokiran. Vratar Riječana Vargić uspio je obraniti dva teška udarca domaćina, a u 36. minuti napadač Guimaresa Maazou je prošao Vargića, no njegov udarac je s gol-linije počistio Bertoša. Nakon izvedenog udarca s kuta Riječani nisu uspjeli izbaciti loptu, koja je došla do Senegalca Baa, koji prolazi i Vargića i zakucava loptu u mrežu za vodstvo domaćina 1-0. Već nakon tri minute drugog dijela Portugalci su povećali na 2-0. Maazou je s lakoćom prošao po desnoj strani i pronašao samog Plangea, kome nije bilo teško pogoditi mrežu Vargića. Rijeka se potom praktički predala, a u 68. minuti Marić je skrivio jedanaesterac nad Andreom, a Maazou s bijele točke pogodio za 3-0. Devet minuta prije kraja Guimaraes je povećao na 4:0 nakon duge akcije u kojoj je vargić dvaput spašavao mrežu, da bi naposljetku Andre s desetak metara postigao zgoditak. Tek u 90. minuti Benko je škaricama uputio udarac prema portugalskom vrataru, koji je uspio spriječiti počasni pogodak za Rijeku.

Priliku za popravak Rijeka će imati u 2. kolu 3. listopada, kada na Kantridi dočekuju španjolski Betis. U drugom susretu ove skupine Betis i Lyon su igrali 0-0.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙