FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa osudio "aerodromske biskupe"

Autor: bnov
VATIKAN, 19. rujna 2013. (Hina/AFP) - Papa Franjo osudio je u četvrtak "skandal" koji predstavljaju "aerodromski biskupi" koji vrijeme provede na putovanjima te ambiciozne biskupe koji su odsutni kad ih svećenici trebaju.

"Stanovati u biskupiji nije samo nužno zbog dobre organizacije nego ima i teološki korijen. Vi ste suprug vašoj zajednici, duboko povezani s njom. Tražim od vas, molim vas, da ostanete među svojim narodom. Treba ostati, ostati! Izbjegnite skandal aerodromskih biskupa!", rekao je Papa pred novim biskupima, među kojima su oni s Bliskog istoka (uključujući dva Sirijca), okupljenima na kolokviju u Vatikanu.

"U doba interneta kad odnose obilježava brzina", treba "ostati u svojoj biskupiji, ne tražiti promjene i promocije", rekao je Papa koji pridaje veliku važnost svojoj biskupskoj ulozi u Rimu i uopće ne voli putovati.

Biskupi moraju stalno osluškivati svoje svećenstvo i njegove poteškoće, preporučio je on, preuzimajući načela otvorenih vrata i uključena telefona koje je sam primjenjivao kao nadbiskup Buenos Airesa.

"Nema izgubljenog vremena sa svećenicima! Primite ih kad to traže od vas. Ne propuštajte telefonske pozive", rekao je on s uvjerenjem.

Papa je završio aluzijom na rat u Siriji: prisustvo dvojice sirijskih biskupa "potiče me da nanovo zaželim dar mira" u toj zemlji i u svijetu.

(Hina) xbnš ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙