FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina priprema mjesečnu listu 10 najzagađenijih gradova

Autor: vmrs
PEKING, 18. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Kina će svaki mjesec objavljivati popis deset najzagađenijih i deset najčišćih gradova, najavio je u srijedu zamjenik premijera Zhang Gaoli.

On je rekao da će taj potez pomoći gradovima da ispune cilj pročišćavanja zraka i potaknu ekološki prihvatljiv gospodarski rast, kaže se na internetskoj stranici središnje vlasti (www.gov.cn), ali ne i kada će početi objavljivati popise.

"Lokalne vlasti moraju prihvatiti odgovornost za kvalitetu zraka, a država će svaki mjesec objavljivati deset najboljih i deset najgorih gradova kad je u pitanju zagađenost zraka", kaže se u priopćenju koje prenosi Zhangovu izjavu s jednog sastanka u Pekingu gdje je pozvao sve dijelove zemlje da ostvare cilj smanjivanja zagađenosti.

"Borba protiv onečišćenja zraka dugoročan je, težak i složen zadatak", dodao je Zhang. "Moramo naglasiti važnost čišćenja zagađenih gradova i smanjivanja i boljeg upravljanje zagađivačima".

Kina je pod pritiskom da se bori protiv zagađenosti zraka otkad je u siječnju gust i opasan smog ovio veći dio industrijskoga sjevera zemlje, pa i Peking.

(Hina) xvm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙