FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč u kolovozu sa 7,2 posto više noćenja

Autor: tmis
ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - U glavnom austrijskom gradu Beču u kolovozu je ostvareno 7,2 posto više turističkih noćenja nego u istom lanjskom mjesecu odnosno 1,4 milijuna, čime je taj grad ponovo zabilježio rekorde, izvijestili su iz zagrebačke tvrtke Compress koja je Kontaktni ured Grada Beča.

Poraste noćenja zabilježili su i bečki hotelijeri, od 3 posto od siječnja do srpnja ove godine s 8,2 milijuna noćenja, zabilježivši pritom neto prihod od ukupno 318 milijuna eura.

Pritom su od deset glavnih bečkih turističkih tržišta s njih pet, Njemačka, Rusija, Austrija, SAD i Velika Britanija, u ovom kolovozu zabilježili znatan porast prihoda.

Broj noćenja Talijana ostao im je na prošlogodišnjoj razini, dok je turista iz Švicarske, Japana, Španjolske i Francuske bilo manje nego u kolovozu prošle godine.

Najveći porasti broja turista u Beču je ovog kolovoza zabilježen iz azijskih zemalja, od 64 posto, pri čemu su vodeće s porastima od 123 odnosno od 122 posto bili Ujedinjenih Arapski Emirati i Saudijska Arabija.

To bečki turistički djelatnici objašnjavaju time što je islamski mjesec posta Ramazan ove godine bio u srpnju, pa je turista iz tih zemalja bilo manje u tom mjesecu, ali su sva putovanja nadoknađena u kolovozu.

Ističu i da su u Beču u kolovozu imali znatan porast broja turista iz Poljske, od 26 posto u odnosu na isti lanjski mjesec.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙