FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U helikopteru HRZ i PZO reanimirali prijevremeno rođenog dječaka

Autor: aspa
ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - Tijekom jutrošnjega leta helikoptera Mi 8, Eskadrile transportnih helikoptera (ETH), medicinski tim koji je bio u pratnji i tehničar letač posade uspješno su reanimirali prijevremeno rođenoga dječaka s Mljeta i spasili mu život iznad Brača, a dijete je potom zbrinuto u splitskoj bolnici, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Dječak je rođen u dubrovačkoj bolnici, a kako se navodi, riječ je o prijevremeno rođenom dječaku, koji je zbog potreba hitnog zbrinjavanja prevezen helikopterom Mi-8 MTV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) do splitskih Firula.

Posadu helikoptera činili su kapetan satnik Ante Siniša Kozina, kopilot poručnik Filip Petrinjak te tehničari letači natporučnik Božo Kuduz i narednik Boris Melvan.

MORH podsjeća kako su u ovoj godini helikopterske posade iz Divulja prevezle 20 trudnica sa započetim porođajima dok je jedna od njih i rodila dječaka u helikopteru HRZ i PZO iznad Bračkog kanala.

Ovo je bio 383. pacijent u ovoj godini kojeg su helikopterske posade HRZ i PZO zračnim putem prevezle do Kliničke bolnice Split i drugih medicinskih ustanova u RH.

(Hina) pp/xaš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙