FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Nezadrživa Liburnija

Autor: vkov
BOL, 17. rujna 2013. (Hina) - U derbi susretu 4. kola Prve šahovske lige u Bolu na Braču riječka „Liburnija“ je uvjerljivom igrom svladala „ETF-Osijek“ s 4:2 i najavila najozbiljniju kandidaturu za prvo mjesto.

Junaci meča bili su Slovenac Luka Lenič i Splićanin Ante Šarić, koji su nakon odlične igre pobijedili Zorana Jovanovića, odnosno Nenada Šulavu. Opasan suparnik mogao bi im biti „Zagreb“, koji je s uvjerljivih 4:2 nadigrao čvrsti „Vukovar 91.“ Pobjede za Zagrepčane postigli su Branko Rogulj i Dinko Brumen. Veliko iznenađenje priredio je „Varaždin“ odigravši neodlučeno 3:3 sa zagrebačkom „Mladosti“. Od Mladostaša slavili su Blažimir Kovačević i Krunoslav Hulak, ali je Mađar Viktor Erdos pobijedio Zdenka Kožula, a Bojan Medak Georga Mohra. „Rijeka“ je nanijela četvrti uzastopni poraz Đakovčanima sa 3,5:2,5, a „Solin-Cemex“ i „Goran“ iz Bibinja odigrali su miroljubivo 3:3 poslije samo desetak minuta igre.

Rezultati 4. kola:

Solin-Cemex – Goran 3:3, ETF-Osijek – Liburnija 2:4, Vukovar 91. – Zagreb 2:4, Varaždin – Mladost 3:3, Đakovo-MD Profil – Rijeka 2,5:3,5.

Poredak poslije 4. kola:

Zagreb 7 bodova, Solin-Cemex 6, Liburnija, Mladost, ETF-Osijek i Rijeka po 5, Vukovar 91. i Varaždin po 3, Goran 1 i Đakovo-MD Profil bez bodova.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙