FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 17. rujna

Autor: agrb
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 17. rujna:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će okrugli stol u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u suradnji s UNDP-om Hrvatska i Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba, a na temu izmjene Kaznenog zakona i prijedlog novog Obiteljskog zakona. Prije rasprave uvodnu riječ će, uz predsjednika Josipovića i koordinatoricu UN-a u Hrvatskoj, Louise Vinton, imati odvjetnici Sanja Bezbradica Jelavić i Ivo Jelavić, voditeljica radne skupine koja je pripremala nacrt novog Obiteljskog zakona Branka Rešetar, te ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Sudjelovat će i predstavnici nevladinih ženskih udruga i institucija u čijoj su nadležnosti zaštita ravnopravnosti spolova i zaštita djece te veleposlanice akreditirane u Hrvatskoj (11 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

ZAGREB - Na sjednici saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav raspravljat će se o odluci o obustavi isplate sredstava za redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna, prijedlozima odluka o gubitku prava na redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna, kao i zakona o izmjeni i dopuni zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te zakona o izmjeni zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika (13 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) okrugli stol "Demografska politika i tržište rada", na kojem će govoriti i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Među ostalim, bit će riječi o najavljenoj reformi mirovinskog sustava i drugim promjenama vezanima uz nepovoljnu demografsku situaciju u Hrvatskoj i njen utjecaj na tržište rada te o učincima produljenja životnog vijeka na mirovine (11 sati, HAZU, Zrinjevac 11).

RIJEKA - Predstavljanje projekta "Judo u škole" koji se već provodi u Japanu, Francuskoj i Nizozemskoj, gdje je polučio odlične rezultate među učenicima s obzirom da je ta borilačka vještina vrlo učinkovita u prevenciji vršnjačkoga nasilja, usvajanja zdravih životnih navika, timskog rada, razvoja pozitivnih vrijednosti, tolerancije i samokontrole. Na promociji će biti i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (9 sati, Osnovna škola "Dolac", Dolac 12).

TROGIR - Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i trogirski gradonačelnik Ante Stipčić doći će sa suradnicima u prvi službeni posjet Brodotrogiru nakon privatizacije (10 sati, Brodotrogir, Put brodograditelja 16).

ZAGREB - Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava i Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek održat će konferenciju za novinare u znak sjećanja na žrtve ratnih zločina počinjenih nad civilima tijekom povlačenja Hrvatske vojske i specijalne policije MUP-a iz Medačkog džepa u okviru vojne akcije "Džep 93". U povodu 20. obljetnice okončanja te akcije iz Dokumente tvrde da je još uvijek nerazjašnjena odgovornost umirovljenog admirala Davora Domazeta Loše, umirovljenog generala Mladena Markača i pukovnika specijalne policije Željka Sačića (11 sati, Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112 c).

ujutro: Tomislav Rubić

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Mate Kovačević

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙