FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 16. rujna

Autor: rkor
ZAGREB, 15. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 16. rujna:

PETRINJA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović otkrit će spomen-obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata "Petrinja-groblje", u spomen na 70 hrvatskih branitelja i civila ekshumiranih iz četiri masovne i niza pojedinačnih grobova na groblju sv. Benedikta u Petrinji (12 sati). Predsjednik Republike otkrit će spomen-obilježje s još jednim članom obitelji žrtava te položiti vijenac u spomen na žrtve. Svečanosti će nazočiti i izaslanik Hrvatskog sabora Zoran Vasić i ministar branitelja Predrag Matić. Otkrivanje spomen-obilježja završni je događaj "Dana sjećanja", kojim se obilježava obljetnica pada grada Petrinje 16. rujna 1991. godine. Također, predsjednik Josipović će položiti vijenac kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Uvodno će govoriti predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a samu Strategiju predstavit će prof. Neven Budak, posebni savjetnik predsjednika Vlade za znanost.

VIROVITICA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će Objedinjeni hitni bolnički prijem u Općoj bolnici Virovitica (12 sati, Ljudevita Gaja 21). Objedinjeni hitni prijem u virovitičkoj bolnici uređen je i opremljen sredstvima Ministarstva zdravlja, u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske pomoći i investicijskog planiranja u zdravstvu, a investicija je vrijedna 4,5 milijuna kuna. Riječ je o ulaznom mjestu za sva hitna stanja, gdje pacijent dobiva cjelovitu medicinsku skrb - od prijema, pregleda, dijagnoze i liječenja, čime se osigurava visok standard kvalitete njegova zbrinjavanja. Dosad su u sklopu Projekta otvoreni odjeli u općim bolnicama Karlovac, Čakovec, Zabok i Bjelovar, a u planu je otvaranje još jedanaest. Ministar Ostojić i sanacijska upraviteljica virovitičke bolnice dr. Marijana Živko dat će izjave za medije u 12,25 sati.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, gostovat će u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija "S Markova trga" (15,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Kluba zastupnika SDP-a (18 sati, prostorije SDP-a, Iblerov trg 9).

VELIKO TRGOVIŠĆE - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održat će stranačku mini-klauzuru (9,30 sati, Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Ulica Braće Radić). Početak skupa na kojem će se članstvu HDZ-a obratiti predsjednik stranke Tomislav Karamarko, otvoren je za medije. Također Karamarko će uoči početka skupa dati izjavu za medije (9,15 sati, dvorište Spomen škole). Nakon mini-klauzure, zatvorene za javnost, članovi HDZ-a položit će vijence kod rodne kuće prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana (14,15 sati). (Preuzimanje akreditacija i materijala za mini - klauzuru bit će od 8,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za medije HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb i HUP-Udruge proizvođača lijekova (11 sati, prostorije Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Pavla Hatza 12, Zagreb). O aktualnom stanju u zdravstvu i potezima Ministarstva zdravlja govorit će predsjednica HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb Nevenka Kovač, član HUP-Udruge Nikola Čičak, direktorica HUP-Udruge proizvođača lijekova Milka Kosanović i glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Tomislav Rubić

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Mate Kovačević

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina

(Hina) xrkor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙