FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski premijer traži političku stabilnost

Autor: akoz
CHIANCIANO, 14. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Talijanski premijer Enrico Letta u subotu uoči tjedna koji bi mogao značiti kraj njegove vlade zatražio je političku stabilnost upozorivši da bi politička kriza povećala cijene zajmova i bacila Italiju u kaos.

"Želim poslati vrlo snažnu poruku, više si ne možemo dopustiti ovu nestabilnost uslijed političkih igara", rekao je Letta na skupu stranke centra UDC u toskanskom gradu Chiancianu.

"Sve ovisi o stabilnosti, bez stabilnosti nemamo izglede uspjeti", rekao je istaknuvši da bi nade u gospodarski oporavak i fiskalnu konsolidaciju bile uništene ako padne njegova četiri i pol mjeseca stara vlada.

U srijedu će talijanski senat glasovati o isključenju Silvija Berlusocnija iz parlamenta zbog osude za poreznu prijevaru a Berlusconijevi saveznici su zaprijetili da će srušiti vladu ako senat glasuje protiv njega.

U Lettinoj koaliciji ljevice i desnice, kojoj je za preživljavanje potrebna podrška Berlusconijeve stranke Narod slobode (PDL), sporenja traju od njenog formiranja ali su se unutarnje razmirice intenzivirale otkako je prošlog mjeseca Berlusconi osuđen.

Letta je rekao da je "potpuno uvjeren" da Berlusconi neće srušiti njegovu vladu. "Moje predviđanje je da se dan poslije ništa neće dogoditi što bi dovelo vladu u krizu", rekao je. "Nitko neće preuzeti odgovornost da sve sruši i potom da Talijanima mora objašnjavati što je učinio".

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙