FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kujundžić ne isključuje koaliciju Hrvatske zore i HDZ-a

Autor: pgas
SPLIT, 14. rujna 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske zore - stranke naroda Milan Kujunždić izjavio je danas u Splitu kako ne isključuje mogućnost koalicije Hrvatske zore i HDZ-a, njegove bivše stranke.

"Naravno da su moguće takve kombinacije", rekao je Kujundžić novinarima na njihov upit je li moguća koalicija s HDZ-om s obzirom da ta stranka, kao i Hrvatska zora, okuplja birače konzervativno-narodnjačkog spektra.

Nakon utemeljiteljske skupštine splitske organizacije Hrvatske zore, Kujundžić je novinarima kazao kako je zajedništvo i okupljanje kvalitetnih ljudi bez predrasuda i isključivosti neophodno Hrvatskoj, te da njegova stranka neće imati predrasude niti isključivosti.

Na dodatni upit da pojasni stav u vezi moguće koalicije s HDZ-m, rekao je kako je to "teoretski moguće". "Međutim, mi držimo, iako to sada možda zvuči kao hvalospjev sam sebi, da će Hrvatska zora moći sama dobiti parlamentarne izbore", kazao je Kujundžić.

Istaknuo je kako je Hrvatska zora već okupila dvadesetak vrhunskih stručnjaka koji rade na pripremi projekata i strategije namjenjenih izlasku Hrvatske iz krize. "To nije lako iznjedriti, jer politički okvir i šteta koja je do sada napravljena limitiraju brzo oživljavanje proizvodnje, a bez proizvodnje i izvoza nas Hrvata nema", poručio je Kujundžić.

Upitan kakvo je stajalište stranke u vezi teškog položaja hrvatskog naroda u BiH, kazao je kako će njegova stranka učiniti sve da se sačuva "hrvatski korpus u BiH".

(Hina) xpgas ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙