FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 14. do 16. rujna

Autor: mvra
ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa (OSV) Hrvatske za subotu, 14. rujna, nedjelju, 15. rujna i ponedjeljak, 16. rujna

Subota, 14. rujna:

-------------------------

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko gostovat će u emisiji "Intervju tjedna" Radija 101 (10,45 sati).

ZAGREB - U emisiji "Intervju tjedna" Hrvatskog radija gost će biti ministar zdravlja Rajko Ostojić (10,05 sati).

ZAGREB - Dosadašnji predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić održat će skup u povodu službenog početka kampanje za unutarstranačke izbore, na kojem će predstaviti program za budućnost zagrebačkog SDP-a i socijademokratskog Zagreba (18,30 sati, Tvornica kulture, Šubićeva 2).

VUKOVAR - Prosvjedni mimohod molitvom Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, pod nazivom "Slavonija srcem za Vukovar (12 sati, polazište s parkirališta hotela Dunav).

Nedjelja, 15. rujna:

-------------------------

PULA - Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović nazočit će u Puli svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM). Predviđeno je obraćanje predsjednika (10,30 sati, gat "Rijeka"). Prije toga Josipović će položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Pula (10 sati).

ZAGREB - Proslava Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, na kojoj će biti ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (10,45 sati, ispred Paviljona jeke, park Maksimir).

Ponedjeljak, 16. rujna:

-------------------------------

PETRINJA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović otkrit će spomen-obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata "Petrinja-groblje", u spomen na 70 hrvatskih branitelja i civila ekshumiranih iz četiri masovne i niza pojedinačnih grobova na groblju sv. Benedikta u Petrinji (12 sati). Predsjednik Republike otkrit će spomen-obilježje s još jednim članom obitelji žrtava te položiti vijenac u spomen na žrtve. Svečanosti će nazočiti i izaslanik Hrvatskog sabora Zoran Vasić i ministar branitelja Predrag Matić. Otkrivanje spomen-obilježja završni je događaj "Dana sjećanja", kojim se obilježava obljetnica pada grada Petrinje 16. rujna 1991. godine. Također, predsjednik Josipović će položiti vijenac kod Spomenika puk. Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.

VIROVITICA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će Objedinjeni hitni bolnički prijem u Općoj bolnici Virovitica (12 sati, Ljudevita Gaja 21). Objedinjeni hitni prijem u virovitičkoj bolnici uređen je i opremljen sredstvima Ministarstva zdravlja, u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske pomoći i investicijskog planiranja u zdravstvu, a investicija je vrijedna 4,5 milijuna kuna. Riječ je o ulaznom mjestu za sva hitna stanja, gdje pacijent dobiva cjelovitu medicinsku skrb - od prijema, pregleda, dijagnoze i liječenja, čime se osigurava visok standard kvalitete njegova zbrinjavanja. Dosad su u sklopu Projekta otvoreni odjeli u općim bolnicama Karlovac, Čakovec, Zabok i Bjelovar, a u planu je otvaranje još jedanaest. Ministar Ostojić i sanacijska upraviteljica virovitičke bolnice dr. Marijana Živko dat će izjave za medije u 12,25 sati.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, gostovat će u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija "S Markova trga (15,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Kluba zastupnika SDP-a (18 sati, prostorije SDP-a, Iblerov trg 9).

VELIKO TRGOVIŠĆE - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održat će stranačku mini-klauzuru (9,30 sati, Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Ulica Braće Radić). Početak skupa na kojem će se članstvu HDZ-a obratiti predsjednik stranke Tomislav Karamarko, otvoren je za medije. Također Karamarko će uoči početka skupa dati izjavu za medije (9,15 sati, dvorište Spomen škole). Nakon mini-klauzure, zatvorene za javnost, članovi HDZ-a položit će vijence kod rodne kuće prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana (14,15 sati). (Preuzimanje akreditacija i materijala za mini - klauzuru bit će od 8,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za medije HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb i HUP-Udruge proizvođača lijekova (11 sati, prostorije Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Pavla Hatza 12, Zagreb). O aktualnom stanju u zdravstvu i potezima Ministarstva zdravlja govorit će predsjednica HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb Nevenka Kovač, član HUP-Udruge Nikola Čičak, direktorica HUP-Udruge proizvođača lijekova Milka Kosanović i glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

(Hina) xmvr ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙