FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarka ozlijeđena u nasukanom gliseru na Kornatima

Autor: amat
ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Samo 10 minuta nakon dojave da se na Kornatu nasukao gliser koji je plovio pod švicarskom zastavom ozlijeđena članica posade prevezena je u murtersku ambulantu, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dojavu o ozlijeđenoj ženi u gliseru nasukanom na rtu Pivčen u uvali Vrulja na Kornatu Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer u 14.40 sati. Odmah je pokrenuta akcija evakuacije ozlijeđene u koordinaciji sa Lučkom ispostavom Murter i djelatnicima Nacionalnog parka Kornati, koji su u trenutku dojave bili najbliži mjestu nesreće, gdje su pristigli već u 14.50 sati.

Švicarku kojoj je prilikom nasukavanja ozlijeđeno desno rame prevezli su u murtersku ambulantu.

Na mjestu nesreće bio je i vlasnik 11 metarskog glisera koji je kazao da je do nasukavanja glisera došlo isključivo njegovom pogreškom.

Nakon pregleda nasukanog plovila djelatnici Ispostave prevezli su vlasnika glisera u Murter gdje su protiv njega pokrenuli prekršajni postupak te mu je naloženo odsukavanje plovila u najkraćem roku.

Komercijalno odsukavanje oštećenoga švicarskog glisera obavljeno je jutros u 8.30 sati kada je odtegljen prema Kaštelima. Pritom nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

(Hina) xpp/xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙