FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora Stožeru za obranu hrvatskoga Vukovara u Berku

Autor: zdra
BERAK , 12. rujna 2013. (Hina) - U organizaciji Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara mještani Berka, na vukovarskom području, poduprli su aktivnosti tog stožera koji se protivi uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru.

Govoreći na skupu, na kojem je bilo sedamdesetak članova Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara i mještana Berka, predsjednik tog stožera Tomislav Josić poručio je kako će Vukovar biti proglašen mjestom posebnog pijeteta, a dosad postavljene dvojezične ploče u tome gradu skinute.

Ponovio je kako Stožer i dalje traži ostavku ministra branitelja Predraga Matića, dodajući da ljudi često imaju krivu percepciju o onome što ministar Matić radi te misle kako on zastupa branitelje. Ocijenio je da je ministar Matić član Vlade RH i da zastupa njezine interese, a ne interese branitelja.

"Ja to potpuno razumijem i uvažavam, međutim, ne možemo tek tako prijeći preko nekih njegovih zadnjih izjava u kojima nas je nazivao što ja znam kakvim sve imenima", rekao je Josić i dodao kako se s njime "ne želi razračunavati" preko medija.

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Vukovarsko-srijemske županije Đuro Biki rekao je kako su Rusini i Mađari, kojih je mnogo na području općine Tompojevaca, u kojoj je i Berak, ponosni na svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu te su, kao što su bili 1991. godine uz Vukovar, danas uz Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara.

Nakon molitve za 44 žrtve agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba na Berak 1991. godine, od kojih se za deset još traga, koju je središtu mjesta predvodio berački župnik, velečasni Ladislav Dort, sudionici skupa uputili su se u mimohodu do obližnjega križa u jednoj ulici, gdje su se također molili za žrtve.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙