FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šestu sezonu riječkog Art-kina otvara film "Slučajno"

Autor: dsil
RIJEKA , 12. rujna 2013. (Hina) - Riječko Art-kino Croatia otvara svoju šestu sezonu 20. rujna premijerom filma Tanje Golić "Slučajno", snimljenog u Rijeci, doznaje se iz Art-kina.

U filmu glume Krešimir Mikić i Lana Barić a sufinanciran je sredstvima grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) temeljem Sporazuma o suradnji i jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Od ove sezone Art-kino će filmove prikazivati pomoću digitalne tehnologije a to je omogućeno putem programa Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača HAVC uz potporu grada Rijeke i MEDIA programa EU.

Do kraja rujna prikazivat će se još i drama "No" Pabla Lorraina s Gaelom Garciom Bernalom u glavnoj ulozi te dokumentarac "Marley" o najvećem reggae glazbeniku.

Program kina u listopadu je u znaku predstavljanja nacionalnih kinematografija. Na početku mjeseca ciklus je japanskog filma u sklopu kojeg će se prikazati poznati filmovi žanra anime "Djevojka koja je skakala kroz vrijeme" i "Galaksija Express 999". Nakon tog ciklusa na redu je pet suvremenih talijanskih filmova a na kraju listopada prikazat će se osam najboljih čeških komedija.

Krajem studenoga na programu je ciklus filmova francuske redateljice Claire Denis a najavljeno je i njezin dolazak na otvorenje ovog programa.

Prosinac u Art-kino donosi filmske naslove Festivala filmova o ljudskim pravima i ciklus korejskog filma.

(Hina)xdsil ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙