FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ruševnoj kući skrivao oružje

Autor: hspa
DUBROVNIK , 12. rujna 2013. (Hina) - U ruševnoj kući u Ošljemu, u Dubrovačkom primorju, koja je u vlasništvu 47-godišnjaka, policija je pronašla veću količinu oružja, izvijestila je danas dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

Policija je jučer na temelju sudskog naloga u kući i u podrumu pronašla dvije puške, minobacačku minu promjera 82 milimetra, protupješačku rasprskavajuću minu PMA 2A, dio upaljača za poteznu minu, dva oklopa ručnih bomba napunjenih barutom, spremnik za automatsku pušku i dva upaljača za ručnu bombu. U podrumu je bilo 1238 komada različitog streljiva, 25 barutnih punjenja za minobacačku minu, dva redenika, metar sporogorućega štapina, 15 detonirajućih kapisli i 800 grama eksploziva TNT-a.

Pronađeno oružje i streljivo pohranjeni su u sigurnosni kontejner dok ga se ne uništi, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu.

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava još jedanput poziva građane da predaju oružje ako ga posjeduju, a protiv onih koji ga dragovoljno predaju neće se pokretati prekršajni ni kazneni postupak.

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙